fbpx

סלט כרוב סגול וסלרי אפויים

סלט כרוב סגול וסלרי צלויים בתנור עם רוטב מעלף

עצרו הכל ! עזבו ת’קוסקוס בצד רגע או שכבר נפלתם על גיגית
תראו מה הכנתי לכם.. סלט מטורף קצת שונה ונשבעת מה זה טעים
היה לי קצת קשה לבחור סלט לשישי פשוט לא עלה לי רעיון ואז… זה הגיע במהירות הבזק ובלי למצמץ שלפתי כרוב סגול מהמקרר יחד עם סלרי כי הטעמים משתלבים אש יחד
דחפתי לתנור ל 20 דקות
ואז בא הרוטב יחד עם הירק
ארוחה בריאה וטעימה

רשימת מרכיבים

  • 1 כרוב סגול קטן חצוי לשניים וחתוך לרצועות בינוניות
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים לרצועות
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית אבקת שום
  • מלח ופלפל

ירק שמוסיפים לסלט:

  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ¼ כוס עלי סלרי קצוצים
  • בצל ירוק קצוץ
  • ¼ צילי אדום פרוס דק

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • כף דבש
  • ½ תפוז סחוט
  • ½ לימון סחוט
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

  1. מחממים את התנור ל200 מעלות למצב טורבו
  2. מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה
  3. מסירים מהכרוב את עליו החיצוניים
  4. חוצים אותו לשניים וחותכים את הכרוב לרצועות בינוניות
  5. את הקוביות של הגזע זורקים
  6. חותכים את גבעולי הסלרי לרצועות
  7. משטחים את הכרוב והסלרי על נייר אפייה
  8. מוסיפים אבקת שום שמן זית מלח ופלפל
  9. אופים כ 20 דקות עד שמזהיב מעט וזהו
  10. מכינים את הרוטב מערבבים יחד וטורפים היטב
  11. בקערת הגשה שמים את הכרוב האפוי יחד עם הירק הטרי
  12. שופכים מעל את הרוטב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה