fbpx

סלט טאבולה כרובית

סלט כרובית טרייה מהמם עם עשבי תיבול, חמוציות וצנוברים

אי אפשר שלא להתאהב בסלט הזה !! אני חייבת להודות שלא הייתי בטוחה על הסגנון הזה של כרובית טריה חתוכה דק ולאכול אותה ככה אז הכנתי עוד גירסה שבה טיגנתי את הכרובית ממש ל5 דקות עם שמן זית
שתיי הגרסאות היו טעימת אש אבל אני העדפתי את הגירסה הטרייה
אהבה לתוצרת טרייה תמיד הייתה בי עמוק חזק זה התחיל מסבתא סלימה ז”ל שהיתה חותכת לי ירקות טריים עם כל ארוחה ביום
וכמובן אמא שלי האלופה שתמיד בישלה עם מלא סוגים של ירקות טריים
ואז אוסטרליה שחשפה אותי לעולם אחר !!!
איזה כייף שמצאתי את החקלאות הקולינרית עלה הביתה שהכי מזכירה לי את אוסטרליה מבחינת שפע מגוון וטריות @alehonline

רשימת מרכיבים

  • כרובית בינונית
  • ¼ בצל סגול קצוץ
  • 4 פלפלונים צבעוניים קצוצים דק – ¼ גמבה אדומה וצהובה
  • ¼ כוס נענע קצוצה עלים בלבד
  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות חמוציות או דובדבנים מיובשים
  • 2 כפות צנוברים קלויים או שקדים

    רוטב

  • 3 כפות שמן זית
  • ½ לימון סחוט טרי
  • 1 כף מייפל
  • 1/2כפית מלח
  • 1/4כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית סומאק

הוראות הכנה

  1. מפרידים את הכרובית לפרחים ,קוצצים דק מעבירים לקערה
  2. מוסיפים עשביי תיבול, הפלפלונים והבצל
  3. בינתיים מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב
  4. שופכים מעל הסלט
  5. מוסיפים את החמוציות והצנוברים
  6. טורפים כאילו אין מחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה