סלט חצילים אפויים בתנור מושלם

חצילים אפויים בתנור עם רוטב אריסה

הרבה יגידו שאין כמו הטעם של חציל מטוגן ואני מסכימה שאין לו תחליף
אבל חציל בתנור כשמכינים אותו נכון הוא לא פחות טעים
אני אישית לא אוהבת טיגונים והשיטה הזו פשוט הצלחה
החציל יוצא רך וטעים אש
אפילו את אמא דניאלה המרוקאית שיכנעתי
את אבא חיים העיראקי עדיין לא ולא נראה לי שהוא ישתכנע למרות שהוא לקח ביס מסושי ואמר שזה נחמד אבל אלוהים יודע אם הוא באמת אהב חחחחחחח.
כל פעם שאני מנסה לתת לו לטעום דברים חדשים שאני מכינה הוא מזכיר לי שזה לו בשבילו ושאני יעזוב אותו בשקט חחחחחח

רשימת מרכיבים

  • 2 חצילים פרוסים לעיגולים ואח”כ למרובעים
  • מלח לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית

לרוטב:

  • כף אריסה ביתית
  • שן שום כתושה
  • ½ לימון סחוט
  • כפית חומץ
  • כוסברה קצוצה

הוראות הכנה

  1. חותכים את החצילים לפרוסות ואח”כ למרובעים,ממליחים ושמים בצד
  2. מזלפים שמן זית מעל , דואגים שהשמן מרוח הייטב על החצילים
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 עד שמזהיב בערך 30 דקות
  4. שימו לב ותציצו כל הזמן שלא ישרף
  5. מערבבים את מרכיביי הרוטב בקערה
  6. וכשהחציל יוצא מהתנור מערבבים הכל יחד
    טעים אש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה 

איזה כייף שאתם פה!

נפתחו תאריכים חדשים לסדנאות הבישול שלי לחודש מאי!
בא לכם להתרגש מאוכל?
ללמוד טריקים שווים ולהתפנק בטעמים מטריפים?
זו ההזדמנות!

מספר המקומות מוגבל מאוד כדי לשמור על חוויה אישית.
מחכה לכם עם סינר, חיוך והמון השראה.