fbpx

סלט חצילים אפויים בתנור מושלם

חצילים אפויים בתנור עם רוטב אריסה

הרבה יגידו שאין כמו הטעם של חציל מטוגן ואני מסכימה שאין לו תחליף
אבל חציל בתנור כשמכינים אותו נכון הוא לא פחות טעים
אני אישית לא אוהבת טיגונים והשיטה הזו פשוט הצלחה
החציל יוצא רך וטעים אש
אפילו את אמא דניאלה המרוקאית שיכנעתי
את אבא חיים העיראקי עדיין לא ולא נראה לי שהוא ישתכנע למרות שהוא לקח ביס מסושי ואמר שזה נחמד אבל אלוהים יודע אם הוא באמת אהב חחחחחחח.
כל פעם שאני מנסה לתת לו לטעום דברים חדשים שאני מכינה הוא מזכיר לי שזה לו בשבילו ושאני יעזוב אותו בשקט חחחחחח

רשימת מרכיבים

  • 2 חצילים פרוסים לעיגולים ואח”כ למרובעים
  • מלח לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית

לרוטב:

  • כף אריסה ביתית
  • שן שום כתושה
  • ½ לימון סחוט
  • כפית חומץ
  • כוסברה קצוצה

הוראות הכנה

  1. חותכים את החצילים לפרוסות ואח”כ למרובעים,ממליחים ושמים בצד
  2. מזלפים שמן זית מעל , דואגים שהשמן מרוח הייטב על החצילים
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 עד שמזהיב בערך 30 דקות
  4. שימו לב ותציצו כל הזמן שלא ישרף
  5. מערבבים את מרכיביי הרוטב בקערה
  6. וכשהחציל יוצא מהתנור מערבבים הכל יחד
    טעים אש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה