fbpx

סלט דלורית צלויה עם סלק ומנגולד

סלט דלורית צלויה עם סלק ומנגולד, הכי חורפי שיש והכי טעים

הודיה שאלה אותי אמא איפה שירתת בצבא , בבסיס מזון ואז נקרענו מצחוק כי הצירוף מקרים הזה הוא לא מיקרי כי שום דבר בחיים הוא לא מיקרי
כשאני חושבת כל זה טוב ומסתכלת על החיים שלי אחורה כשנחתתי במלבורן באוגוסט 2003 , יום למחרת נחשו איפה ביקרתי..? באחד השווקים המהממים שנקרא PRAHRAN MARKET , לא אשכח שנדהמתי מהניקיון ומזה שמצויירים פרחים בריצפה . שלא נדבר על הפסטות הטריות , הגבינות ירקות פירות בקיצור זה הפך להיות ביקור שבועי שלי

תתכוננו לטרוף סלט הכי פשוט בעולם והכי טעים בעולם ולמה הוא הכי טעים כי כשמשתמשים בירקות טריים ואיכותיים לא צריך הרבה
שימו לב שהתיבול עדין מאוד
המנגולד האפוי בתנור לא הגיוני קריספי והטעם שלו ממכר סמכו עליי פה
אתם יכולים להוסיף עדשים מבושלות
לפזר פטה מעל
ארוחה שלמה !!!

רשימת מרכיבים

  • סלק – 1 יחידה – מבשלים במים כ 20 דקות
  • ½ דלורית קלופה וחתוכה לקוביות שוות
  • 6 עליי מנגולד – העלים בלבד שטופים הייטב
  • 1 שן שום כתושה
  • ½ לימון סחוט
  • ½ כפית כמון טחון
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

  1. מקלפים את הסלק המבושל וחותכים לקוביות שוות
  2. מפזרים את הסלק ודלורית על מגש שטוח מכוסה בנייר אפייה ומפזרים שמן זית ומלח
  3. אופים לכ 30 דקות בתנור בחום של 180 מעלות
  4. מגבירים את התנור ל 200 מעלות
  5. מפזרים את עליי המנגולד על נייר אפייה ואופים כ 20 דקות עד שהמנגולד מרגיש יבש וקריספי
  6. בקערה מאחדים את הסלק, דלורית ומנגולד היבש
  7. מוסיפים את השום הכתוש , לימון סחוט כמון מלח ופלפל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה