דקה וחצי לפני שבת קבלו סלט של שנייה וחצי
פרשי מתקתק קראנצ'י בקיצר תכינו.בדרך כלל כל שישי בערב אני מכינה את הסלט שהודיה כל כך אוהבת ( המתכון עלה לפני שבועיים )
והיום התחשק לי להכין משהו קצת אחר. אני חייבת להגיד את הילדים שלי הרגלתי לירקות מגיל מאוד צעיר. בדיוק נזכרתי שבמסיבות ימי הולדת לילדים באוסטרליה ההורים תמיד מגישים פלטת ירקות מורכבת מסלרי גזר מלפפון וגמבה … חחח מתגעגעת לזה למרות שכל יום הולדת אני מנסה את מזלי ומבקשת רשות מהילדים לחתוך ירקות לחברים והם מסתכלים עליי כאילו נפלתי מהירח אז במקום ירקות אני תמיד מגישה פירות
2 בצל ירוק קצוצים
פטרוזיליה קצוצה
קולורבי קלוף ומגורד
4 גזרים מגורדים
חופן נענע קצוצה
לרוטב :
מלח
פלפל
2 כפיות מיץ לימון
2 כפיות חרדל דיז'ון
כף דבש
4 כפות שמן זית
מקלפים את הקולרבי והגזר, וחותכים לרצועות דקות (נעזרים במנדולינה).
קוצצים את הבצל ירוק פטרוזילייה ונענע
מערבבים את כל מצרכי הרוטב, מעבירים לצנצנת ולשמור במקרר.
גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה