fbpx

סלט באקצ׳וי חמוציות ושקדים ברוטב עילפון

סלט שהוא ארוחה שלמה, באקצ'וי קראנצ'י ומתקתק ברוטב משגע פליז תכינו

אני בבאר שבע במכולת השכונתית כשברקע יש טלוויזיה עם חפלה עיראקית שהזכירה לי הרבה
המכולת הזאת היתה נקראת המכולת של נתן
כשהייתי ילדה בדרך לבית ספר מיצפה הייתי עוברת שם וקונה מילפה עם שוקו או גבינית גדולה או את הפחזניה הארוכה יאללה ממש מרגישה את הטעמים בפה

מבאר שבע בגיל 25 לאוסטרליה , 17 שנה אחריי חזרה לישראל והנה היום בשיא ההתרגשות

ובחלומות הכי פרועים שלי לא הייתי מאמינה שיהיה לי בלוג אוכל שבו אני יחשוף אתכם לאהבה גדולה לטעמים מהעולם

מקווה שאתם תכינו את הסלט המהמם הזה
הבאקצ׳וי אם עדיין לא טעמתם ,הטעם שלו מאוד עדין וקראנצי
יאללה תנסו משהו שונה

רשימת מרכיבים

  • חבילת בוק צ’וי שטופה הייטב וחתוכה
  • ½ כוס חמוציות מיובשות
  • חופן שקדים קלויים
  • 1/4 בצל סגול פרוס דק

לאטריות צריך:

  • ¼ חבילת אטריות דקות
  • כף שמן זית

לרוטב:

  • ¼ כוס חמאת בוטנים טבעית
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 3 כפות שמן חמניות
  • כף רוטב סויה
  • 2 כפות דבש
  • 2 שיני שום
  • כפית ג’ינג’ר חתוך טרי
  • מלח פלפל
  • כף כוסברה טרייה
  • 1/4 כוס מים

הוראות הכנה

הכנת הרוטב :

  1. טוחנים הכל יחד חוץ מהכוסברה
  2. אחריי שנוצר מרקם חלק מוסיפים את הכוסברה וטוחנים שוב לשנייה

טיגון האטריות:

  1. מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את האטריות , מטגנים עד שמזהיב , ואז מוסיפים 2 כפות מים
  2. ברגע שמבעבע מורידים מהאש
  3. מערבבים את הבאקצ'וי הבצל והחמוציות יחד
  4. מוסיפים את הרוטב ואת האטריות המטוגנות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה