fbpx

סופריטו תבשיל עוף ותפוחי אדמה

סופריטו עוף עם תפו"א אפויים בתנור מתכון מעלף

פליז אל תכעסו עלי שלקחתי מתכון מסורתי והפכתי אותו לפלצני חחחחחח לא באמת אני צוחקת אבל למה צריך לעמוד ולטגן 3 שעות עם 2 ליטר שמן כשאפשר לקבל תוצאה לא פחות טעימה עם צ״יפס שנאפה בתנור עם כף שמן בלבד!!! והוא יוצא חמאתי ומעלף
והשילוב של התבלינים זה משהו מטורף נשבעת
הפלפל אנגלי הפך להיות כוכב אצלי במטבח אם שמתם לה
אמא שלי לא תסכים איתי כי שמן זה כל העניין
אבל אני אומרת לא לצרבות :))

רשימת מרכיבים

  • 4 ירכי עוף עם עור
  • כפית מלח גס
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 פלפל אנגלי
  • 2 כפות שמן חמניות של בית השיטה
  • 4 תפו”א גדולים קלופים וחתוכים לפלחי צ’יפס
  • כפית כורכום
  • ¼ כפית קינמון
  • 1/2 כוס מים

הוראות הכנה

הכנת הצ’יפס:

  1. מחממים תנור ל 170 מעלות
  2. מערבבים את חתיכות התפו”א עם מלח וכף שמן
  3. מכניסים לתנור לשעה עד שמזהיב ורך

הכנת העוף :

  1. כותשים את הפלפל האנגלי עם הפלפל השחור והמלח ושמים בצד
  2. ממליחים את כרעי העוף עם 1/2 כפית מלח גס
  3. מחממים סיר סוטאז מוסיפים את כף השמן השנייה
  4. מוסיפים את נתחי העוף מטגנים עד שמזהיבים מכל הצדדים כ 15 דקות על להבה נמוכה והופכים כמה פעמים תוך כדי טיגון
  5. מוסיפים את התבלינים שכתשנו ואת הקינמון והכורכום
  6. יוצקים ½ כוס מים רותחים מגבירים להבה ומביאים לרתיחה
  7. מנמיכים אש למינימום ומבשלים לשעה עם מכסה
  8. אחריי שעה בערך הרוטב אמור להצטמצם ולהיות סמיך
  9. בשלב הזה מוסיפים את הצ”יפס ומטגנים לעוד 5 דקות נוספות תוך כדי ערבוב עדין שהציפס יספוג את הרוטב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה