fbpx

נשנושי פולנטה עם פרמזן ממכרים

חטיפי פולנטה אפויים שאתם הולכים לטרוף

דייסת פולנטה זה אחד הדברים שאנחנו מאוד אוהבים בבית במיוחד נאורי
המירקם של הפולנטה כל כך קרימי ומיוחד
ניסיתי משהו קצת שונה הפעם גירסה מלוחה וממכרת השם ישמור
קבלו את מקלוניי הפולנטה הכי טעימים בעולם
כי איך אפשר שלא לאהוב
קמח תירס צ”ילי גרוס שום ופרמזן
תגישו אותם לצד מטבל זיתים, פסטו או גבינה לבנה עם שמיר שמן זית ומלח
או ליד צלחת מרק עשירה .. יאמ !
אהה משהו חשוב אתם תיפלו על מגש כמוני אז תכינו שניי מגשים !
דרך אגב חבר של נאור טרף חצי מגש חחחחח והדבר היחיד שהוא אוהב זה שניצל

רשימת מרכיבים

  • 3.5 כוסות מים
  • 1 כוס קמח תירס מהיר הכנה (לפולנטה)
  • 1/2 כוס פרמזן מגוררת דק
  • מלח לפי הטעם
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית צ’ילי גרוס
  • 2 שיני שום כתושות
  • שמן זית להברשה

הוראות הכנה

  1. בסיר בינוני מביאים לרתיחה את המים
  2. מוסיפים את השמן זית, צ’ילי גרוס, פלפל שחור, שום כתוש ומלח ומערבבים
  3. מוסיפים את הקמח תירס ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות או עד שמתקבלת דייסה סמיכה
  4. מוסיפים את הפרמזן ומערבבים
  5. מורידים מהאש
  6. יוצקים את התערובת מעל נייר אפייה ומעל שמים נייר אפייה נוסף
  7. משטחים בעדינות בעזרת מערוך כמה שיותר דק והכי קרוב לדפנות של הנייר
  8. מחכים שיתקרר ל 30 דקות
  9. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
  10. מסירים את הנייר אפייה שמעל
  11. מברישים בשמן זית ומפזרים מעט פרמזן
  12. חותכים את הפולנטה לקוביות, אל תדאגו אם לא יוצא גודל אחיד
  13. מכניסים לתנור ל 20 דקות עד שמזהיב מעט
  14. מגישים חם או בטמפ’ החדר עם ממרח זיתים או כל ממרח אחר שבא לכם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה