fbpx

ניוקי תפוח אדמה ברוטב עגבניות קטיפתי

ניוקי עננים ברוטב עגבניות קטיפתי

אוהבים ניוקי ? יצא לכם להכין ?
אז ככה חייבת להודות שזה היה עוד פחד גדול שלי יחד עם בצקים , פשוט לא האמנתי שיצא לי מוצלח
יש לי רק דבר אחד להגיד – תנסוווווו וזה יצליח !
מירוב שהם טעימים נפלתי על סיר ניוקי – סיר ענקי שמכינים איתו קוסקוס חחח
טוב די לחפירה
קבלו מתכון משגע לניוקי רך וטעים בטירוף

רשימת מרכיבים

לניוקי:

  • ½ קילו תפו"א שמתאימים לפירה כוס קמח
  • כפית מלח
  • ביצה

לרוטב:

  • 5-6 עגבניות רכות
  • כרישה אחת – החלק הלבן
  • 100 ג חמאה חתוכה לקוביות
  • כפית סוכר, מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

  1. מגרדים בפומפייה את התפוחי אדמה שבישלנו
  2. הפירה חייב להיות ללא גושים
  3. מעבירים את הפירה למשטח עבודה מקומח ומצננים כ-2 דקות.
  4. יוצרים גומה ומוסיפים קמח ומלח, ואת הביצה
  5. משמנים מעט את הידיים ולשים יחד את כל המרכיבים עד שנוצר בצק שהוא עדיין די לח, אבל נפרד מהמשטח.
  6. חשוב לעבוד בזריזות על מנת שתפוח האדמה לא יהפוך לדביק.
  7. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים קטנים.

מגלגלים כל כדור לנקניק ארוך ומחלקים ללניוקי קטנים בעזרת קלף או סכין.

לבישול הניוקי:

  1. מרתיחים מים בסיר גדול עם מלח
  2. מבשלים את הניוקי בכמויות קטנות עד שהם צפים,
  3. מוציאים אותם בעזרת כף מחוררת
  4. מסננים בעדינות ומייבשים על מגבת.
  5. מעבירים לתבנית משומנת ומערבבים מעט לקבלת שימון אחיד של כל הניוקי.
  6. שומרים מכוסה בקירור עד השימוש (נשמר כיומיים )

    הכנת הרוטב:

  7.  מחממים תנור ל200 מעלות, חוצים את העגבניות ומסדרים בתבנית עם נייר אפייה
  8. מפזרים מעל מלח ופלפל
  9. את הכרישה עוטפים בנייר אפייה ומזלפים שמן זית מעל – אני לא משתמשת בנייר כסף אבל כמובן שאתם יכולים :))
  10. מכניסים לצלייה במשך 20-25 דקות, עד שהעגבניות נצלות מעט והכרישה רכה
  11.  מעבירים הכל למעבד מזון וטוחנים לקבלת מחית חלקה מאוד.
  12. עכשיו נתחיל להוסיף את החמאה בהדרגה,ולטחון בכל פעם מוסיפים כמה קוביות,
  13. החמאה תהפוך את הרוטב לקטיפתי ועשיר שאין דברים כאלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה