fbpx

מרק שעועית בסגנון איטלקי

אחד המרקים היותר מיוחדים שהכנתי, בישול המרק במי ההשריה של השעועית עושה קסמים :)

מרק שעועית ומנגולד בסגנון איטלקי
כאחת שלא אהבה שעועית עפתי על המרק הזה יווו כמה שהוא טעים
השילוב של השעועית עגבניות ומנגולד הוא וואו רציני, טוב אתם כבר יודעים כמה שאני אוהבת מנגולד
איזה כייף שיש מרק שהוא ארוחה שלמה
אני הגשתי עם טוסטונים מרוחים בשמן זית וגבינת פרמזן
אם לא תטעמו לא תדעו :)
יאללה אני חוזרת לסיר

רשימת מרכיבים

בישול השעועית

  • 150 ג שעועית לבנה יבשה
  • בצל אחד שלם
  • 4 שיני שום עם הקליפה
  • 2 עלי דפנה
  • 1 גבעול רוזמרין
  • מלח ופלפל

למרק

  • ¼ כוס שמן זית
  • בצל אחד קצוץ
  • 2 גזרים קלופים וקצוצים
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 2 גבעולי מנגולד חתוכים ( חשוב לקלף את החוטים מהם לפני שקוצצים)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 עגבניות קלופות וחתוכות
  • 2 תפוח אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • חבילת עלי מנגולד שטופים וחתוכים ( העלים בלבד )
  • 2 עלי דפנה
  • כפית צ’ילי גרוס
  • כף אבקת בצל
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

  1. משרים את השעועית במים קרים ללילה
  2. יום למחרת מבשלים את השעועית במים שהשרנו אותה עם עלי דפנה, שום בצל והרוזמרין כשעה וחצי עד שרך
  3. מסננים ושומרים את מי הבישול
  4. בסיר אחר מחממים את השמן זית מוסיפים את הבצל, שום כתוש , גזר ,סלרי וגבעולי מנגולד ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף
  5. מוסיפים עלי דפנה, צ’ילי, מלח, פלפל, אבקת בצל ומערבבים
  6. מוסיפים את העגבניות, תפוחי אדמה ואת השעועית עם מי הבישול שלה בערך ליטר וחצי
  7. מערבבים ומביאים לרתיחה ומוסיפים את עלי המנגולד
  8. מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר
  9. מבשלים לעוד 40 דקות בערך או עד שהגזר ותפוח האדמה רכים
  10. סוחטים ½ לימון
  11. מגישים עם קרוטונים ושמן זית מעל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה