fbpx

מרק פטריות וגריסים עשיר

מרק הכי מפנק וטעים שיש עם ציר ירקות ופטריות

היום ליעד ונאורי הפתיעו אותי בגדול וניקו את הבית ירדו לי דמעות של אושר כי זה ממש לא מובן מאליו , יצאתי לכמה שעות וכשחזרתי לא היו לי מילים
ראיתי את הפנים של נאור מלאות שימחה ואהבה וביטחון שהאח שהרבה פעמים מאכזב אותו ומציק לו שלא בכוונה הוכיח לו היום שהוא האח שהוא תמיד רצה … והוא כן יכול להיות האח הזה.
הכנתי לכם מרק הכי מפנק שיש
וואייייי איזה טעים הוא יצא יאללה !!! נפלתי על סיר שלם וגם אתם תיפלו על סיר שלם אז תכינו שניים
אין מצב שאתם מוותרים על הכנת הציר בשילוב עם הפטריות המיובשות
התהליך כל כך פשוט ועושה את כל ההבדל בטעם
המרק יצא לכם עשיר ומהמם
וגם הטיגון של הפטריות המטוגנות פליז אל תוותרו
אני יודעת שיש פה כמה שלבים אבל הם דיי פשוטים ויש לכם סיר חלומות

רשימת מרכיבים

לציר ירקות:

  • 1 כרישה שטופה היטב וחתוכה ל 3 ( החלק הלבן והירוק הבהיר שקרוב ללבן )
  • חופן עליי סלרי שלמים
  • 3 גבעולי סלרי שטופים שלמים
  • ראש סלרי קלוף וחתוך
  • 2 שיניי שום עם הקליפה
  • 4 פלפל אנגלי

חבילת פטריות מיובשות – אני השתמשתי במיקס של חוות תקוע
מושרות לחצי שעה בכוס מים רותחים

למרק:

  • ¼ כוס שמן חמניות
  • 1 בצל גדול קלוף וחתוך
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • כוס גבעולי סלרי עם העלים קצוצים דק
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות חתוכות
  • מלח לפי הטעם
  • כף אבקת בצל
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כוס גריסים, שטופים היטב ומסוננים

הוראות הכנה

הכנת הציר:

  1. שמים את כל המרכיבים של הציר בסיר עמוק עם 2 ליטר מים ומבשלים לכשעתיים
  2. מסננים, מוציאים את הפטריות המיובשות וחותכים אותם קצוץ
  3. שומרים את הציר
  4. מחממים 2 כפות שמן הזית בסיר בגודל בינוני
  5. מוסיפים את הירקות הקצוצים (בצל, גזר, סלרי כולל העלים) ומטגנים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהירקות התרככו מעט ונראים שקופים
  6. מוסיפים את הפטריות המיובשות החתוכות והגריסים לסיר המרק
  7. מוסיפים את הציר פנימה , השום הכתוש והתבלינים ומביאים לרתיחה
  8. מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית 30 דקות
  9. מוסיפים את הפטריות הטריות המטוגנות וממשיכים לבשל עוד 10 דקות
    אם יצא סמיך מדי תוסיפו מים ותבדקו טעמים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה