fbpx

מרק עוף עם כופתאות

מרק עוף עם כופתאות גורמה אמיתי

כל המרוקאים לזוז הצידה כולל אמא שלי חחחחחח
קבלו את מרק העוף הכי טעים בעולם מבטיחה לכם והכופתאות אם בכלל הם יגיעו לקערה
מרק עם ציר ירקות שורש וכופתאות הודו פשוט גורמה!
מרק קבוע שלי ליום כיפור שלמדתי להכין משכנה אוסטרלית שהיתה גרה צמוד אליי ופשוט הוקסמתי מכמה פשוט וכמה טעים .

בחורף אני מכינה אותו גם בימי שישי
ותאמינו או לא סבא חיים העיראקי אוהב מאוד !

אל תתלבטו פשוט תכינו

רשימת מרכיבים

לכדורי הודו:

  • 300 גרם הודו טחון
  • 1 תפו”א חתוך לקוביות
  • שורש פטרוזילייה חתוך לקוביות
  • ביצה
  • 2 שיניי שום
  • 2 כפות פולנטה או פירורי לחם
  • חופן שמיר קצוץ
  • מלח ופלפל שחור
  • כף שמן

למרק:

  • 2 גזרים חתוכים
  • 2 חתיכות עוף – כרעיים
  • בצל אחד חתוך
  • כרישה חתוכה גס
  • שורש פטרוזילייה ושורש סלרי חתוכים גס
  • חופן עליי פטרוזילייה וסלרי שלמים
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

להכנת כדורי ההודו:

  1. בסיר קטן שמים את התפוח אדמה, שום, ושורש פטרוזילייה
  2. מכסים במים ומבשלים עד שרך
  3. מסננים מועכים לפירה
  4. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ולשים הייטב לעיסה
  5. מגלגלים כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומעבירים למקרר.
  6. מרתיחים מים בסיר ומוסיפים כפית מלח ,
  7. מבשלים את הכופתאות לכ 20 דקות
  8. מסננים ושמים בצד .

למרק :

  1. בסיר רחב שמים את כל המצרכים של המרק חוץ מהגזר
  2. מבשלים לכשעתיים
  3. בשלב זה מסננים את הנוזלים
  4. מחזירים פנימה את העוף אחריי שפירקנו אותו ואת הגזרים החתוכים
  5. אפשר להחזיר פנימה את כל הירק אם אתם רוצים
  6.  בודקים טעמים ומבשלים לעוד 30 דקות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה