fbpx

מרק עדשים כתומות ועגבניות

מרק עדשים אדומות, עגבניות, כוסברה ושמן זית ממכר
מרק עדשים אדומות , עגבניות , כוסברה ושמן זית .. ולא יכולתי בלי להוסיף את היוגורט המשגע של חוות באפלו

המרק הזה כל כך טעים ומנחם .. לא צריך להוסיף לו שום דבר הוא ממש ארוחה בפניי עצמה .

הוא מחזיק במקרר עד 4 ימים וזה מדהים איך שהטעם שלו לא משתנה

תאמינו לי שהילדים שלי טרפו את הקערה

איך אתם עם עדשים כתומות ..? יש להם טעם דיי ייחודי ועשיר . השילוב עם העגבניות .. וואוו אחד גדול

יאללה מחכה לשמוע איך יצא

רשימת מרכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן בינוני, קצוץ
  • 2 גזרים קלופים וקצוצים
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1.5 כפיות כמון 
  • 1.5 כפיות אבקת קארי
  • ½ כפית טימין מיובש
  • פלפל שחור ומלח
  • פחית אחת עגבניות מרוסקות 400 ג
  • בקבוק רוטב עגבניות קלאסי 400 ג
  • 1 כוס עדשים כתומות שטופות
  • 4 כוסות ציר ירקות – תערבבו אבקה טבעית עם מים
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 לימון סחוט
  • חופן כוסברה קצוצה

הוראות הכנה

  1. מזהיבים בצל עד שנהיה שקוף
  2. מוסיפים גזרים, שום כתוש ותבלינים יבשים מטגנים כמה דקות עד שהריחות המדהימים מתחילים להפיץ את כל המטבח
  3. עכשיו מוסיפים את העדשים והעגבניות תנו לזה כמה דקות שכל הטעמים יתחברו
  1. מוסיפים את ציר הירקות והמים ומבשלים בלהבה בינונית כ 40 דקות ומכסים את הסיר חלקית
    אם המרק סמיך מדי תוסיפו קצת מים.
  1. שלב אחרון סוחטים את הלימון ( לא חובה ) ומוסיפים את הכוסברה הקצוצה 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה