מרק עדשים כתומות ואורז

מרק האהוב עלינו בבית, 30 דקות ויש לכם מרק ארוחה

וואיי איזה מרק תעצרו אותי כי נפלתי על סיר שלם
ונאור לא האמין כמה טעים שהוא ויתר על השניצל אחריי שנתתי לו לטעום
מרק מעדשים כתומות שמתבשלות מהר מאוד אין צורך להשרות אותן לפני הבישול
הן טעימות, מזינות ומשביעות מאוד
יש בפנים אורז הנה כבר עלה בי חיוך … ולימון !! יאמממממ אה רגע והכנתי קרוטונים במחבת כי לא היה לי כח לתנור ונשבעת שיצא אותו טעםםם

רשימת מרכיבים

  • כף שמן זית
  • 1בצל קצוץ
  • 2 גזרים קצוצים
  • 1/2 כוס גבעולי סלרי קצוצים דק
  • 1 שן שום קצוצה
  • 2 כוסות עדשים כתומות
  • כפית כורכום
  • כפית כמון טחון
  • 1 כף מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס אורז
  • 1/2 כוס מיץ לימון

הוראות הכנה

  1. מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים בצל שום ותבלינים ל 5 דקות או עד שמזהיב מעט
  2. מוסיפים את העדשים ומערבבים הייטב
  3. מוסיפים בערך 8 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 25-20 דקות עד שהעדשים מתרככות
  5. מוסיפים את האורז הגזרים והסלרי ומבשלים ועוד 10-15 דקות
  6. מוסיפים פטרוזיליה ומיץ לימון ומערבבים.

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה 

איזה כייף שאתם פה!

נפתחו תאריכים חדשים לסדנאות הבישול שלי לחודש מאי!
בא לכם להתרגש מאוכל?
ללמוד טריקים שווים ולהתפנק בטעמים מטריפים?
זו ההזדמנות!

מספר המקומות מוגבל מאוד כדי לשמור על חוויה אישית.
מחכה לכם עם סינר, חיוך והמון השראה.