fbpx

מרק עדשים כתומות אסיאתי עם קרם קוקוס ועגבניות

אחד המרקים הכי אקזוטיים שאיי פעם תכינו, שילוב משגע של עגבניות עדשים וקרם קוקוס

אני מבטיחה לכם שאם תכינו את המרק הקרימי וטעים בטירוף הזה אתם פשוט תאהבו .. תתמכרו .. תזכרו את הבלוג שלי יותר .. חחחחחחחחח
איזה מרק יאללה
טוב מה יש לנו פה
מחית עגבניות, עדשים כתומות וחלב קוקוס

אין אקזוטי מזה אין

אז יאללה להכיןןןןן

רשימת מרכיבים

  • 2 כפות שמן אורז או חמניות
  • בצל אחד קצוץ
  • כף אבקת קארי ( נוה התבלין מעולים )
  • 1/4 כפית צ׳ילי
  • 3 שיני שום כתושות
  • כף ג׳ינג׳ר מגורד
  • 160 ג עדשים כתומות שטופות
  • בקבוק מחית עגבניות 400 מ״ל
  • חופן כוסברה
  • 250 מ״ל חלב קוקוס
  • 2 כוסות מים
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. בסיר מחממים שמן
  2. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, שום, ג’ינג’ר, וצ’ילי ומטגנים 3-4 דקות.
  3. מוסיפים את ההתבלינים וממשיכים תוך כדי ערבוב ממש לשנייה
  4. מוסיפים את העדשים ומטגנים עוד כ-2 דקות
  5. מוסיפים את מחית העגבניות והמים ומביאים לרתיחה
  6. מנמיכים את האש ומוסיפים את הקרם קוקוס
  7. מבשלים כ-30 דקות
  8. מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה