

אמא׳לה איך שאתם הולכים להתאהב.. לעוף .. להשתגע יחד איתי על הטעמים המטורפים שיש במרק המשגע הזה !!
מקורו של הלאקסה במלזיה, מרק פיקנטי שמורכב מציר דגים וקרם קוקוס
צ׳ילי, ליים ועוד.
אני הכנתי גירסה תאיילנדית .. אחחח מתה על המטבח הזה !!! אתם יכולים להחליף את הדג בטופו או בחזה עוף.
דברו אליי אם אתם לא בטוחים מאיפה קונים את החומרי גלם
רק אל תתנו לזה לעצור אותכם מלהכין
מכינים את מחית הלאקסה:
מעבדים את כל החומרים במעבד מזון למשחה.
מכינים את המרק:
מרתיחים מים בסיר גדול וחולטים אטריות שעועית כחצי דקה עד שהן מתרככות ומסננים הייטב
בסיר עמוק מחממים כף שמן ומטגנים את המחית בלהבה בינונית כ-10 דקות תוך כדי ערבוב, עד שנהיית זהובה וסמיכה.
מוסיפים את הכורכום, כוסברה טחונה ציר דגים או ירקות , סוכר מלח ופלפל ומבשלים כמה דקות.
מוסיפים את הקרם קוקוס ועליי הקפיר ומבשלים לכ 20 דקות שיסמיך מעט.
מוסיפים את החתיכות הלברק המטוגנות ואת הנודלס וממשיכים בבישול לעוד 10 דקות

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה
נפתחו תאריכים חדשים לסדנאות הבישול שלי!
בא לכם להתרגש מאוכל?
ללמוד טריקים שווים ולהתפנק בטעמים מטריפים?
זו ההזדמנות!
מספר המקומות מוגבל מאוד כדי לשמור על חוויה אישית.
מחכה לכם עם סינר, חיוך והמון השראה.