fbpx

מרק ירקות ועדשים חורפי ועשיר

מרק ירקות עם עדשים וירקות שורש מהמם

מרק מהמם ליום חורפי , ארוחה שלמה
תעשו לי טובה אם יש לכם מכתש ועלי תכתשו את הכמון והכוסברה אחריי שקליתם אותם קצת במחבת זה פשוט עושה הבדל עצום לטעם
אני קונה במשקל מחנות תבלינים ומאחסנת במקפיא
חשוב לטגן על להבה נמוכה את הירקות עד שמתרככים מעט ומתקרמלים
אתם יכולים לוותר על הכוסברה הטחונה
תגישו את המרק עם קרוטונים אם בא לכם
אההה ולא לשכוח לפזר מעל קצת פטרוזיליה קצוצה וטפטוף קל של שמן זית

רשימת מרכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 כרישה קצוצה (החלק הלבן)
    2 גזרים בינוניים חתוכים
  • ¼ דלורית חתוכה לקוביות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • קופסת שימורי עגבניות מרוסקות
  • 1כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • כפית כוסברה טחונה
  • כף אבקת בצל
  • 1כפית מלח דק
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2כוס עדשים צהובות
  • 1/2כוס עדשים ירוקות
  • 1 1/2ליטר מים

הוראות הכנה

  1. בסיר רחב מחממים כף שמן זית
  2. מטגנים את הבצל שום כרישה סלרי והגזר למשך 10 דקות לפחות על להבה נמוכה
  3. מוסיפים לסיר את התבלינים ומערבבים היטב עד שמריחים את הארומה של התבלינים
  4. מוסיפים את העגבניות, העדשים והמים ומערבבים היטב.
  5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה עם מכסה. (שימו לב לערבב כל 20-30 דקות ולהוסיף מים אם סמיך מדי
  6. לאחר שעה וחצי מכבים את האש.
  7. טוחנים את המרק או חצי ממנו, זה מה שאני עשיתי :)
  8. מגישים עם פטרוזיליה או כוסברה קצוצה טיפה לימון סחוט ושמן זית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה