fbpx

מרק חרירה מרוקאי אורגינל

מרק חרירה צמחוני מסורתי, אחד המרקים האהובים עליי

אתם יודעים שחרירה בערבית זה משי
לא פלא !!! קבלו את מרק החרירה האורגינל של אמא שלי, יש עוד גירסט באתר למרק חרירה רק בלי חומוס ועם כמה שוניםם קלים

זו גירסת ילדות של אמא
מבטיחה לכם דבר אחד תכינו לפי המתכון ותטרפווו

רשימת מרכיבים

  • כוס חומוס מושרה (או קופסת שימורים)
  • כוס עדשים חומות שטופות 
  • ½ כוס עדשים צהובות שטופות 
  • 3  גבעולי סלרי קצוצים 
  • כוס עליי סלרי חתוכים  
  • 3 עגבניות חתוכות
  • ½ חבילת אטריות שעועית ירוקה מושרים במים לפי ההוראות 
  • ½ צרור כוסברה קצוצה 
  • 6 כוסות מים רותחים (כליטר וחצי)

תערובת תבלינים:

  • ¼ כוס שמן 
  • כף אבקת מרק טבעי 
  • כפית פלפל שחור 
  • 2 כפיות כורכום 
  • לימון סחוט

הוראות הכנה

  1. בסיר עמוק שמים את החומוס, עדשים, סלרי ומים
  2. מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה בינונית נמוכה ומבשלים כשעה
  3. מוסיפים את העגבניות והכוסברה ומבשלים כ 15 דקות נוספות
  4. מוסיפים את תערובת התבלינים  אטריות ולימון,
  5. מערבבים היטב מבשלים כ 10 דקות נוספות ובודקים טעמים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה