fbpx

מרק הודו עם ירקות שורש משגע

מרק ירקות שורש והודו הכי טעים מבטיחה

מסוג הימים שכל המתכונים נמחקו לי מהראש וכל הרעיונות נעלמו ופשוט לא ידעתי מה להכין לצהריים
נזכרתי שיש לי שוק הודו טרי בפריזר ועלה לי רעיון להכין איתו מרק
בקיצר מפה לשם טיגנתי את ההודו,הוספתי תבלינים, ירקות שורש
והנה נולד המרק המעלף ברמות הזה שאני הייתי בשוק מהטעם
הצבע שלו חום מקורמל כי טיגנתי את הבצל דיי הרבה זמן עד שהשחים בעדינות
ואז התבלינים הצטרפו פנימה .. וואוו האבקת בצל זה משהו מטורף!! בשילוב עם האבקת חרדל
הסוד לאוכל טוב זה סבלנות … בישול איטי ,, לחוש את הטעמים, לבדוק טעמים, ולא לפחד לנסות דברים חדשים
טוב יפים שלי קבלו את המרק הכי טעים בתבל
מרק הודו עם ירקות לא מהיקום הזה

רשימת מרכיבים

  • שוק הודו טרי
  • 2 כפות שמן חמניות
  • 2 שיניי שום קלופות
  • בצל אחד גדול
  • שורש סלרי בינוני קלוף וחתוך לקוביות גדולות
  • שושר פטרוזילייה קלוף צוחתוך לקוביות קטנות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • צרור של גבעולי פטרוזיליה חתוכים גס
  • 2 תפו”א בינוניים חתוכים לקוביות
  • ליטר מים
  • כף מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 עלי דפנה
  • ½ כפית אבקת חרדל
  • כף אבקת בצל

הוראות הכנה

  1. שוטפים את שוק ההודו ומייבשים במגבת נייר.
  2. בסיר גדול מחממים את השמן ומטגנים את ההודו עם הבצל, שורש סלרי, שום ועליי הדפנה תוך בחישה, עד שזהוב על להבה בינונית
  3. מוסיפים את התבלינים , אבקת חרדל, פלפל שחור אבקת בצל וממשיכים לטגן ממש לשנייה
  4. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים כשעה וחצי שעתיים עד שההודו ממש רך
  6. מוציאים את ההודו החוצה ומפרקים לחתיכות
  7. מסננים את המרק ומחזירים לסיר.
  8. מחזירים את ההודו המפורק חזרה למרק ומוסיפים את הגזר, תפו”א ושורש פטרוזיליה
  9. מבשלים כחצי שעה
  10. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה , בודקים טעמים וטורפיםםםםם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה