fbpx

מרק גזר ושורש סלרי קרימי

מרק גזר,תפוח ושורש סלרי מבטיחה ליקוק אצבעות

איך נשמע לכם גזר, שורש סלרי ותפוח  ..? מרק חלומי מבטיחה
השילוב הזה פשוט מנצח , המתקתקות העדינה של התפוח יחד עם הגזר והסלרי

סמכו עליי פה

המירקם שלו קטיפתי …. הטעם שלו עדין .. ואם תוסיפו קצת יוגורט מעל אז בכלללל
תנסו ותלקקו אצבעות 😋
חייבת להגיד שהמרק הזה מחזיר אותי לימי חורף בטזמניה..

 

רשימת מרכיבים

  • 5 גזרים גדולים קלופים וחתוכים גס
  • 1 שורש סלרי קלוף חתוך גס
  • 2 תפוחים מקולפים וחתוכים 
  • תפוז אחד סחוט 
  • 4 כוסות מים רותחים
  • כף שמן 
  • 1/2 כפית כורכום
  • ¼ כפית אבקת קארי
  • 1/2 כפית כוסברה טחונה
  • מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

  1. בסיר מרק שמים את הגזרים, שורש סלרי ותפוחים
  2. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה, מבשלים כ 20 דקות בלהבה בינונית
  3. בקערה קטנה מערבבים את השמן והתבלינים, מוסיפים למרק ומבשלים כ 10 דקות
  4. מוסיפים את התפוז הסחוט, ואם צריך עוד מים כי סמיך מדי אז זה הזמן
  5. טוחנים בעזרת בלנדר ידני עד שמתקבל מרקם חלק
  6. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח לפי הטעם
  7. מגישים עם יוגורט מעל ובצל ירוק קצוץ 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה