fbpx

מרק בורשט רוסי מסורתי

מרק בורשט צמחוני, מתכון מסורתי הכי טעים שיש

החלטתי לחמם את הנשמה והאוירה עם המרק המדהים ביופיו ובטעמו

קבלו אותו .. מרק בורשט רוסי אורגינלי
אז יש סיפור קטן מאחוריי המרק הזה, שאת המתכון קיבלתי מתופרת שלי פה ברעננה
כמובן לכל אחד יש את הגירסה שלו למרק הזה אבל משהו בגירסה שלה סיקרן אותי כלומר הרגשתי איזה בשלנית מעולה היא
הדבר שהכי ריגש אותי איך שהיא התלהבה שאכין את המתכון ילדות שלה ואעלה אותו לבלוג
אז גם אם לא נשמע לכם הכי השילוב של הירקות אני מבטיחה שיצא טעים אש !!

 

 

רשימת מרכיבים

  • 3 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 3 סלק אדום בינוני חתוך לקוביות 
  • 2 בצלים קצוצים 
  • 1 בצל שלם קלוף
  • 2 תפוח אדמה חתוכים
  • 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
  • חצי כרוב לבן בינוני קצוץ
  • חופן שמיר קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות 
  • 2 כפות שמן
  • מלח ופלפל
  • 1 לימון סחוט 

הוראות הכנה

  1. בסיר מרק ממלאים 1/2 סיר מים , מוסיפים את הבצל השלם ומבשלים כ 15 דקות בלהבה בינונית
  2.  מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עוד 15 – 20 דקות
  3. בינתיים מטגנים במחבת את הבצל,בלהבה נמוכה עד שנהיה שקוף
  4. מוסיפים את הגזרים והסלק ומטגנים 5 דקות בערך – מורידים מהאש
  5. מוסיפים את הסלק והגזר לסיר מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את רסק העגבניות, מכסים את הסיר ומבשלים כ 15 דקות, ואז מוסיפים את רצועות הכרוב
  6. מבשלים 20-30 דקות נוספות, עד שכל הירקות מתרככים
  7. מוסיפים את הלימון, מלח ופלפל, שמיר ושום ונותנים לטעמים להתחבר עוד כמה דקות 
  8.  טועמים ואם חסר מלח, או לימון תוסיפו 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה