fbpx

מנגולד ממולא בבשר ואורז

עליי מנגולד ממולא בבשר טחון אורז ועשבי תיבול, הטעם משגע

תבשיל מנגולד ממולא באורז ובשר אין לי מילה שתתאר כמה שזה טעים
התבשיל הזה כנראה הזכיר לי את סבתא סלימה ז”ל הזכיר לי יפרח
תאמינו לי כל מה שאתם צריכים לשישי בערב זה את התבשיל הזה הוא יפתיע את כולם בשולחן
הוא יצא לכם פצצה לא להירתע מהתהליך ולא להירתע מזה שהעלים איך שהם שוכבים להם בסיר ואז בא הקיפול שלהם פנימה

לא צריך לחלוט את העלים
ולא צריך יותר מים ממה שרשום במתכון , המנגולד מפריש הרבה נוזלים בבישול

רשימת מרכיבים

  • 2 צרורות עלי מנגולד מהירקן או 4 מהסופר
  • 1 כוס אורז בסמטי או פרסי
  • ¼ קילו בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • ¼ כוס שמן חמניות
  • 1 שימוריי עגבניות חתוכות

לרוטב :

  • כפית כורכום
  • ½ כפית פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • כפית פפריקה מרוקאית בשמן
  • כפית אבקת מרק בצל
  • ¼ כוס מים מעורבבים עם כף משימורי עגבניות
  • מערבבים הייטב ושמים בצד

הוראות הכנה

מתחילים בהכנת המנגולד:

  1. מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים ואת העלים משאירים שלמים.
  2. לוקחים סיר סוטאז , מרפדים את התחתית בכל עלי המנגולד ודואגים שהחלק הלבן יצא מהדפנות
    כך שיכסו את התחתית והשוליים
  3. מחממים שמן , מטגנים את הבצל עד שזהוב
  4. מוסיפים את העגבניות ומבשלים לכ 10 דקות , מוסיפים את הרוטב תבלינים שהכנו ומערבבים היטב
  5. מוציאים חצי מהרוטב החוצה ושומרים בצד
  6. לחצי הרוטב שנשאר בסיר מוסיפים את הבשר טחום מועכים היטב ומבשלים עד שמשנה צבע
  7. מוסיפים את האורז ומורידים מהאש
  8. משטחים את תערובת האורז על עלי המנגולד שבסיר מקפלים את שולי העלים מעל למילוי
  9. אחרי שקיפלנו את העלים פנימה שופכים מעל את הרוטב ששמרנו בצד
  10. מניחים מעל צלחת כבדה או כל דבר שיצור לחץ ואטימות בזמן הבישול
  11. מבשלים על להבה בינונית מכוסה כ 40 דקות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה