fbpx

מלאבי קוקוס פרווה

מלאבי פרווה קרימי וטעים ב 10 דקות עבודה

מלאבי זו אהבה גדולה שלי יש מקום בשוק הפישפשים בשם המלאבייה וכשהייתי מגיעה לביקור בארץ לא הייתי מוותרת!!! הייתי נופלת על כמה חחחח
טוב אז לגבי גרסת הפרווה, ברור לי שמלאבי שמנת זה טעם מנצח אבל מבטיחה לכם שהקרם קוקוס עושה קסמים .. קרימי ומשגע
אם לא בא לכם על התפוחים וכל התוספות שהכנתי שלקח לי שעה לסדר ולהקליד ,, חחחח אז וותרו ותגישו עם סירופ וקוקוס

רשימת מרכיבים

  • 500 מ״ל קרם קוקוס
  • 250 מ״ל (1 כוס) מים
  • 6 כפות שטוחות של קורנפלור
  • 4 כפות סוכר

לתערובת שקדים וקוקוס :

  • ½ כוס שבבי קוקוס
  • ½ כוס מקלות שקדים
  • כפית קינמון
  • כף סילאן של תמר כנרת
  • ½ כף שמן

         לסירופ קינמון :

  • 300 מ”ל (¼1 כוסות) מים
  • 200 גרם סוכר – כוס
  • 1/2 כפית קינמון טחון

1 כפית מחית וניל או תמצית

תפוחים מקורמלים :

  • 2-3 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 כפות קרם קוקוס
  • 3 כפות סילאן

הוראות הכנה

       למלאבי:

  1. בסיר בינוני מחממים קרם קוקוס.
  2. בינתיים ממיסים את הקורנפלור בכוס מים קרים.
  3. מוסיפים את הסוכר והוניל ומערבבים הייטב
  4. שופכים את תערובת המים והקורנפלור לקרם הקוקוס,
  5. ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד עם מטרפה ידנית אם יש כדי שלא יווצרו גושים.
  6. מבשלים למשך 8-10 דקות, עד שהתערובת מסמיכה.
  7. מורידים מהאש

מעבירים את התערובת לכלי הגשה אישיים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור.

          לתערובת שקדים וקוקוס :

  1. מערבבים הכל היטב
  2. אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 10 דקות.

    לסירופ:

    מביאים מים, סוכר, קינמון ווניל לרתיחה בסיר קטן מעל להבה גבוהה. ממשיכים לבשל כ־10 דקות שמצטמצם ומסמיך. מצננים ושומרים בקירור עד לשימוש.

      לתפוחים:

  1.  מחממים קרם קוקוס במחבת, מוסיפים את התפוחים והסילאן
  2. מטגנים עד שמצטמצם ומתקרמל
  3. לפני ההגשה יוצקים מעל המלבי סירופ קינמון, תפוחים ומפזרים את התערובת שקדים .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה