fbpx

מוקפץ טופו ופטריות

טופו מוקפץ עם פטריות ברוטב סויה צ'ילי ושום

אני אומרת לכם המוקפץ הזה טעים לאללה !!!
טופו הוא כמו ספוג – כל טעם שתשימו עליו, ייספג לתוכו.
נשבעת שרוב הפעמים הילדים חושבים שזה חזה עוף
כשבא לי לתת להם מנת חלבון עשירה ופרווה אז טופו זו התשובה באמת
אתם יודעים שאני לא סתם ימליץ וזה בא מאהבה וכנות מלאה
ואם בכל זאת לא בא לכם על טופו אין בעיה תחליפו בחזה עוף או הודו ויצא מושלם מבטיחה :)

רשימת מרכיבים

  • חבילת טופו חתוכה לקוביות
  • קורנפלור
  • 2 סלסלות פטריות

2 כפות שמן חמניות

לרוטב :

  • 3 שיני שום
  • כפית ג'ינג'ר
  • צ"ילי אדום
  • כף שמן שומשום
  • כף ליים סחוט
  • 2 כפות רוטב סויה
  • כפית סוכר דקלים מגורד או סוכר חום

הוראות הכנה

לרוטב:

  • כותשים את הצ'ילי שום וג'ינג'ר יחד עם מכתש ועלי או קוצצים היטב ומועכים כמה שאפשר ליצור עיסה
  • מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים ושמים בצד.

הכנת המוקפץ:

  1. חותכים תוך את הטופו לקוביות ועוטפים בקורנפלור – מסננים שאריות קורנפלור
  2. מנגבים את הפטריות וחותכים לרבעים.
  3. מחממים ווק וכאשר הווק חמה מאוד מוסיפים את השמן חמניות ואת הטופו ומקפיצים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב ומוציאים את הטופו החוצה.
  4. מוסיפים עוד כף שמן חמניות ומקפיצים את הפטריות
  5. מוסיפים את הרוטב ומקפיצים עוד 2-3 דקות עד שהרוטב נספג בטופו.
  6. מגישים עם כוסברה קצוצה ואורז
    טעיםםםםם אש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה