fbpx

מוקפץ חזה עוף עם שום צ'ילי ובזיליקום

מוקפץ חזה עוף קל להכנה שכולם יטרפו

מי שעדיין לא הכין את המוקפץ שלי שרק יעז להגיד אני ! חחחחחחחחח
עכשיו ברצינות , למרות שקשה לי להיות רצינית חחח
טוב עכשיו ברצינות – קבלו את המתכון השבועי שלנו
מוקפץ חזה עוף בכלום עבודה
אני מתה על המתכון הזה כי באמת שהוא כל כך טעים , יום למחרת אם נשאר משהו ליעד והודיה לוקחים איתם לבית הספר
כבר אמרתי לכם שאת המוקפצים שלי למדתי מאהובה רחוקה תאילנדית מהממת שהיתה המניקוריסטית שלי וחברה טובה בשם ג’ין טנה, את המניקור הראשון היא עשתה לי כשהייתי בהריון בהודיה ועד לפני שעשינו עלייה …. אין דברים כמוה
פליזזזזזז אל תוותרו על הבזיליקום גם אם אתם לא עפים עליו במוקפץ הוא טועם שונה לגמרי

רשימת מרכיבים

  • 300 ג גרם חזה עוף נקי וחתוך לרוחב
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל פרוס
  • 2 שיניי שום קצוצות
  • 1/2 צ’ילי קצוץ דק
  • 2 כפות רוטב סויה
  • ¼ ליים סחוט או לימון
  • 1/2 1 כפיות סוכר
  • חופן עלי בזיליקום טריים
  • 2 בצל ירוק קצוץ

הוראות הכנה

  1. מחממים כף שמן בווק או מחבת נירוסטה
  2. מוסיפים את חזה העוף ומקפיצים עד שהעוף משנה צבע ללבן ומוציאים לקערה
  3. מוסיפים את כף השמן השניה (במידה וצריך)
  4. מוסיפים את השום, שאלוט וצ’ילי ומקפיצים כדקה (נזהרים שלא ישרף השום)
  5. מחזירים את חזה העוף לווק ומוסיפים את הסוכר, סויה וליים
  6. ממשיכים להקפיץ עוד כ 2 דקות (עד השהעוף מבושל) לשים לב שהעוף לא יתייבש
  7. מוסיפים את עלי הבזיליקום והבצל הירוק מכבים את האש וממשיכים לערבב עד שהעלים מתרככים
  8. טורפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה