fbpx

מוקפץ אטריות אורז חזה עוף וירקות

אין אחד שלא יאהב את המוקפץ הטעים בטירוף הזה

אחד המתכונים הראשונים שלי בבלוג היה מוקפץ!
17 שנה באוסטרליה נחשפנו לאוכל אסייתי מטורף במיוחד תאילנדי, וייטנאמי והודי
המטבח האסייתי האהוב עליי הוא תאילנדי !!!! פשוט מאוהבת בטעמים
אוכל סיני למשל אני לא ממש מתחברת ,
יש כאן מתכון מהמם שאתם בהחלט יכולים לשנות את סוגיי הירקות לפי מה יש לכם במקרר אבל לדעתי השילוב הזה של הגזר המגורד והכרוב פשוט מנצח !

פליזזזז אל תוותרו על רוטב תמרהינדי – הוא מרכיב חשוב מאוד לטעם המיוחד של המוקפץ
תמרהינדי זה עץ טרופי ממשפחת הקטניות הוא בעצם פרי חמצמץ
אפשר למצוא בחנויות טבע , אם אתם לא מוצאים תגידו לי אבדוק איפה עוד אפשר לקנות
לגבי סוכר דקלים גם עושה קסמים אבל סוכר חום גם סבבה

אני מאוד אוהבת אטריות אורז או שעועית, הן נטולות גלוטן, המירקם שלהם מהמם והן יודעות לספוג לתוכן כל רוטב שזה פשוט שלמות

רשימת מרכיבים

  • 3-4 כפות שמן חמניות
  • 1 בצל קלוף ופרוס
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • 2 ביצים
  • 2 גזרים מגורדים
  • ¼ כרוב לבן פרוס לרצועות דקות
  • ¼ קילו רצועות עוף או הודו
  • 1 צילי חתוך
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • מלח ופלפל
  • אטריות אורז חצי חבילה מושרית במים קרים כ 15 דקות

לרוטב:

  • 4 כפות רוטב סויה
  • 4 כפיות תמרי
  • 3 כפיות סוכר דקלים מגורד או סוכר חום
  • 3 כפות מים
  • 2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי

הוראות הכנה

  1. משרים אטריות בקערה גדולה עם מים קרים במשך 5-10 דקות, מסננים היטב
  2. מערבבים את כל חומריי הרוטב ושמים בצד
  3. מחממים 2 כפות שמן במחבת ווק גדולה או נון סטיק על אש גבוהה
  4. מוסיפים את העוף ומקפיצים אותו תוך ערבוב במשך 1-2 דקות מוציאים החוצה
  5. מוסיפים את הבצל, השום והצ”ילי ומקפיצים במשך דקה אחת
  6. מוסיפים את הגזר והכרוב וממשיכים להקפיץ על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב תמידי
  7. מוסיפים את האטריות וממשיכים להקפיץ, מוסיפים את הרוטב
  8. מפנים מעט מקום בווק , מוסיפים עוד כף שמן ,שופכים את הביצים ומקשקשים
  9. מאחדים הכל יחד תוך כדי גירוד של התחתית של הווק שלא יווצר מצב שידבק
  10. מחזירים את רצועות העוף פנימה
  11. ממשיכים להקפיץ
  12. בודקים טעמים
  13. מוסיפים בצל ירוק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה