fbpx

מוקפץ אורז ורצועות עוף בסגנון תאילנדי

שילוב נדיר של למון גראס בצלי שאלוט ושום עם רוטב סויה ותמרינדי , ארוחה שלמה בסיר אחד

בטלו את הטיסה לתאילנד !!!! השם יעזור לי איזה מוקפץ טעים הכנתי לכם
חגיגה של מנה מבטיחה לכם אבל אתם לא יכולים להכין אותה בלי הלמון גראס ובלי התמרינדי
אין דבר שמרגש אותי יותר מלחלוק איתכם טעמים כל כך אקזוטיים וטעימים
את הלמון גראס ניתן להקפיא עד חצי שנה אז רוצו לקנות ותהיו מופתעים
יש סרטון אצלי באינסטגרם שבו אני מכראה איך חותכים בצורה נכונה את הלמון גראס
אני פה לכל שאלה

רשימת מרכיבים

  • 2 כוסות אורז בסמטי מבושל, עדיף להכין יום לפני ולשמור במקרר
  • 300 גרם רצועות חזה עוף
  • 1 בצל שאלוט פרוס לעובי בינוני
  • 2 ביצים
  • 1 למון גראס קצוץ דק החלק הבהיר
  • 4 שיניי שום טרי קצוץ
  • 1 צ’ילי אדום פרוס
  • 3 כפות שמן
  • חופן כוסברה קצוצה – לקישוט

לרוטב :

  • כף סוכר דקלים
  • 3 כפות רוטב סויה
  • כפית רוטב תמרהינדי
  • 2 כפות מים חמים – להמיס את הסוכר דקלים

הוראות הכנה

  1. מחממים בווק 2 כפות שמן, ומטגנים את השאלוט, השום, צ’ילי ולמון גראס
  2. תוך כדי ערבוב ובזהירות ממש לכמה שניות עד שהארומה עולה
  3. מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים עד שכמעט מבושל תוך כדיי ערבוב תמידי שלא ישרף
  4. מזיזים את העוף, מפנים מקום מוסיפים עוד כף אחת של שמן מוסיפים את הביצים, ומקשקשים.
  5. מוסיפים את האורז המבושל ואת הרוטב
  6. מערבבים היטב במשך 3 דקות.
  7. מפזרים כוסברה קצוצה וטורפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה