fbpx

מאפה פילו עם חצילים קלויים וגבינות

שילוב מושלם של פילו קרנצ'י וחצילים קלויים עם גבינות

מי פה בקהל לא אוהב חציל שרק יעז להגיד אני חחחחחחח
הירק האהוב עליי בעולם , אפשר לעשות איתו כל כך הרבה חוץ מהתבשיל ילדות שאמא שלי עדיין עפה עליו ואני רק נזכרת בצרבות שזה היה מביא לי – תבשיל בשר וחצילים מרוקאי עם ליטר שמן ….
למדתי עם השנים לאפות את החציל בתנור עם טמפרטורה נכונה וזמן אפייה מדויק הוא יוצא חמאתי ביותר
מתרגשת לשתף אתכם במתכון משגע של מאפה פילו עם חצילים קלויים וגבינות
מוזמנים לשחק עם הגבינות אבל השילוב שלי עובד מהמם

רשימת מרכיבים

מלית:

  • 3 חצילים בינויים
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 עגבניות קלופות חצויות
  • חצי ראש שום עטוף בנייר כסף
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כף בזיליקום קצוץ
  • 150 ג גבינת פטה
  • 150 גרם מוצרלה מגורדת
  • 100 ג גאודה מגורדת

בלילה :

  • 2 ביצים
  • כף קמח
  • מלח ופלפל
  • 11/4 כוסות חלב
  • 16 עלי  פילו

הוראות הכנה

  1. חוצים את החציל לשניים, מברישים כל אחד מהחצאים בשמן זית ומלח
  2. מכניסים לתנור יחד עם העגבניה והשום העטוף בנייר כסף לכ 20 דקות עד שרך וזהוב.

מכינים את המלית:

  1. מקררים את החציל, מוציאים את הבפנים לתוך קערה
  2. קוצצים את העגבניה פנימה
  3. את השום מוציאים החוצה מהקליפה
  4. מוסיפים למלית את הגבינות, בזיליקום מלח ופלפל

מרכיבים את המאפה:

  1. את מרכיבי הבלילה טורפים יחד
  2. טובלים כ 8 עליי פילו אחד אחד בבלילה ומניחים בתבנית זה לצד זה.
  3. שמים מעל את המלית
  4. חוזרים על הפעולה , שמים עוד 8 עלי פילו טבולים
  5. מזלפים כף שמן זית מעל
    אופים ללא כיסוי כ- 35 דקות או עד להזהבה ופריכה (זה יכול לקחת עד 45 ד). חותכים לריבועים ומגישים חם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה