fbpx

מאפה כרובית ובשר טחון בתנור חמאתי ביותר

פאי רועים עם כרובית במקום תפוח אדמה יוצא מושלם

מאפה כרובית עם בשר טחון וואו איזה רעיון משגע לפסח!!!
אחת המנות האהובות על הילדים לי היא פאי רועים עם תפוח אדמה ובשר טחון, אמרתי אני אנסה שילוב של כרובית במקום התפוח אדמה ויצא משהו מטורף
הכרובית כל כך עסיסית ורכה גם אחריי אפייה נוספת בתנור
קליי קלות נשבעת ואחלה דבר
מחכה לשמוע איך יצא
בחייאת תכינו

רשימת מרכיבים

  • 2 כרוביות בינוניות
  • 3 ביצים
  • 2 כפות קמח תפוח אדמה
  • כף אבקת בצל
  • מלח ופלפל
  • ¼ כפית קינמון
  • ½ כפית כורכום
  • 3 כפות שמן

לבסיס הבשר:

  • כף שמן
  • ½ קילו בשר טחון
  • ½ בצל מגורד
  • חופן פטרוזילייה קצוצה
  • 1/2 כפית כורכום
  • כפית פפריקה
  • מלח פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. מפרקים את הכרוביות לפרחים ושוטפים היטב ומרתיחים במים עד שרך
  2. מסננים היטב את המים
  3. מעבירים את הכרובית לקערה ומניחים לה להצטנן
  4. אחרי צינון מוחלט מועכים את הכרובית ומוסיפים פנימה את הביצים קמח תפוח אדמה ואת
  5. התבלינים, ממשיכים למעוך עד לקבלת תערובת אחידה ומניחים בצד
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות

מכינים את בסיס הבשר:

  1. מערבבים את כל חומרי הבשר יחד עד לעיסה חלקה
  2. מרכיבים את המאפה
  3. לוקחים תבנית אפייה מלבנית
  4. שופכים חצי מהכרובית ומשטחים היטב
  5. מעל משטחים את תערובת הבשר
  6. ואז שוב את הכרובית
  7. מכניסים לתנור לכ-30 דקות, עד שהציפוי מקבל גוון זהוב ופריך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה