fbpx

לזניה תרד וריקוטה מושלמת

לזניה תרד וגבינות עם רוטב בשמל משגע

אל תהססו יש פה כמה שלבים אני יודעת אבל העבודה משתלמת

אם בא לכם להפתיע או לפנק זו המנה

לזניה חמאתית בשילוב גבינת ריקוטה תרד ורוטב בשמאל עדין וטעים בטירוף
מתכון שהייתי מכינה המון באוסטרליה והוא מאוד קרוב לי ללב

אם בא לכם להשתמש בתרד טרי אין בעיה אבל הקפוא עושה עבודה מושלמת והרבה יותר פשוט

כל שאלה אני כאן

 

רשימת מרכיבים

מלית:

  • 500 ג ריקוטה
  • 500 ג תרד קפוא
  • ½ כוס פרמזן מגורדת
  • מלח פלפל
  • כפית אבקת שום

    רוטב עגבניות :

  • ½ בקבוק פסאטה של מוטי
  • 400 ג מחית עגבניות של מוטי
  • שמן זית
  • ½ כפית אורגנו יבש
  • מלח
  • פלפל
  • כפית אבקת שום

    רוטב בשמל:

  • 50 ג חמאה
  • ½ ליטר חלב
  • 21/4 כוס קמח
  • ½ פרמזן / גבינת קשקבל מגורר
  • מלח ופלפל
  • אגוז מוסקט

הוראות הכנה

רוטב בשמל:

1. בסיר בינוני על להבה בינונית ממיסים את החמאה.
2. מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדיי הקצפה מתמדת עד שהקמח הופך לחום בהיר.
3. מוסיפים לאט את החלב תוך הקצפה מתמדת. לאחר הוספת כל החלב, הוסיפו את אבקת השום החרדל מלח ופלפל,
4. מסירים מהאש, ומוסיפים את הצ'דר, תוך כדי ערבוב עד שהוא נמס.

מילוי תרד:

  1. מטגנים את התרד עד שאין נוזלים
  2. מורידים מהאש
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

    רוטב עגבניות :

  4. מבשלים בלהבה בינונית את כל המצרכים של הרוטב לכ 20 דקות
  5. לוקחים תבנית מלבנית , מורחים את התחתית ברוטב בשמל, מזלפים שמן זית, מסדרים עליי לזניה
  6. שופכים חצי מתערובת התרד, רוטב עגבניות ושוב בשמל ופרמזן.
  7. חוזרים על הפעולה שוב
  8. שכבה עליונה שמים עלי לזניה, רוטב עגבניות, בשמל ופרמזן
  9. אופים כ  50- 40 דקות ללא כיסוי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה