fbpx

לזניה טונה מתכון אוסטרלי מחרפן

נשבעת לכם שזו אחת הלזניות הכי טעימות שאיי פעם אכלתי בחיים שלי

אני לא מאלה שעפים על טונה משימורים אבל יש פה שילוב חמאתי לאללה
הטונה עם הרוטב עגבניות של MUTTI אין כמו הרוטב זהה אין
התרד החלוט – חובה טרי הרוטב בשמל – אמאלה קנקן ב'קשה .. חחחח
לא לשכוח לפזר צ"ילי גרוס מעל
ואז כן אמרתם נכון – נפלתי על תבנית ! אז מראש תכינו 2 חחחחח
טוב נראה לי אני פשוט מצחיקה את עצמי ואם לא ? תגידו לי שאתם צוחקים איתי

רשימת מרכיבים

  • 3 קופסאות טונה בשמן (110 גרם)– מסוננת ומפוררת
  • בצל גדול חתוך
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות שמן
  • בקבוק פסאטה (מחית עגבניות קלה) 700 גרם
  • 2 כפיות אבקת שום
  • מלח ופלפל
  • חופן בזיליקום טרי

רוטב בשמל

  • 3 כפות חמאה
  • ¼ כוס קמח
  • 2.5 כוסות חלב פושר
  • כפית אבקת שום
  • כפית אבקת חרדל
  • מלח ופלפל
  • כוס פרמזן מגוררת
  • חבילת תרד טרייה שטופה וחתוכה גס
  • גוש מוצרלה פרוס לחתיכות
  • 12 דפי לזניה

הוראות הכנה

לחמם תנור ל – 180 מעלות צלזיוס.

תערובת טונה ועגבניות:

לחמם במחבת את השמן והשום עד שנהיה שקוף ולא שחום , מוסיפים טונה מטגנים כמה דקות ואז מוסיפים את הרוטב עגבניות אבקת שום מלח פלפל ומבשלים כ 10 דקות ואז מוסיפים את הבזיליקום הטרי מורידים מהאש

רוטב בשאמל:

  1. בסיר קטן ממיסים חמאה , מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת מטרפה עד שנוצרת תערובת סמיכה מוסיפים לאט לאט תוך כדיי ערבוב תמידי את החלב עד שנוצרת תערובת חלקה
  2. מורידים מהאש ומוסיפים את התבלינים ואת הפרמזן.

הרכבת הלזניה:

  1. תבנית מלבנית , משמנים בשמן זית את התחתית , מסדרים עליי לזניה , שופכים חצי מתערובת הטונה , ומפזרים פרמזן
    ושוב , שכבת עליי לזניה לפזר מעט שמן זית ואז מה שנשאר מהטונה
  2. מפזרים מעל את התרד החתוך , ושופכים את רוטב הבשאמל מעל שיכסה את התרד
  3. לזלף עוד קצת שמן זית ולפזר מעל חתיכות מוצרלה.
  4. לאפות כ – 40 דקות ללא כיסוי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה