fbpx

לביבות קישואים ונענע חמאתיות

לביבות קישואים הכי טעימות שיש

פינוק אמיתי לחנוכה ואני מבטיחה לכם שזו לא עוד לביבה
נפגשנו לבשל שוב אני אלינור ומור, המתכון המשגע הזה הוא של אלינור ואתם מבטיחים לי שאתם עוקבים אחריו בדיוק אל תשנו כלום זה פשוט עובד מצויין
מרקם קרימי, והשילוב של עשבי התיבול מהמם אההה אל תשכחו להגיש אותן עם הצזיקי שהעיליתי שבוע שעבר
אם לא המאסטר שף לא הייתי מכירה את שתיי האוצרות האלו שקרובות לי מאוד ללב
תכפילו כמות ותודו לי אחר כך

רשימת מרכיבים

  • 8 קישואים בינוניים מגורדים בפומפייה
  • בצל אחד מגורד
  • 1 תפוח אדמה מגורד
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס קמח רגיל
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כף פטרוזיליה קצוצה
  • כף נענע קצוצה

הוראות הכנה

  1. מגרדים בפומפייה גסה את הקישואים, בצל ותפוח אדמה לתוך מסננת.
  2. סוחטים היטב את הנוזלים כמה שיותר.
  3. בקערה אחרת, טורפים את הביצים, מוסיפים את הנענע, פטרוזילייה, מלח פלפל ומערבבים.
  4. מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים עד לבלילה אחידה.
  5. מוסיפים את הירקות הסחוטים, ומערבבים.
  6. מחממים שמן בעומק של סנטימטר במחבת.
  7. יוצקים לביבות בעזרת כף לתוך השמן עד השחמה (כ3 – 4 דקות) והופכים.
  8. במידה ומצטברים נוזלים בבלילה מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים בין נגלות של טיגון.
  9. להוציא לרשת או צלחת מרופדת עם נייר סופג.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה