fbpx

כרעיים מקורמלות עם סויה ודבש

אחד המתכונים היותר פשוטים ומהממים של כרעיים ברוטב סויה ושום משגע

יש לי עוקבת מהממת בשם שיראז, שביקשה ממני מתכון לעוף שהוא קצת מתקתק להכין לבעלה
חשבתי על סגנון קצת אסייתי ומתקתק אבל לא יותר מדי
תקשיבו יצא פה מעדן !!!!!! מעדן אמיתי
העוף קריספי בטירוף .. רוטב מקורמל
קליי קלות ויש לכם פה ארוחה שלמה
הגשתי עם אורז לבן ושעועית ירוקה מוקפצת

רשימת מרכיבים

  • 4 כרעיים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • כפית אבקת בצל או שום

לרוטב :

  • כף רוטב סויה
  • 2 כפות דבש
  • כפית צ’ילי גרוס
  • ¼ כוס מים
  • 4 שיניי שום כתושות

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  2. שוטפים את הכרעיים במים ומנגבים היטב
  3. מפזרים את הפלפל מלח ואבקת בצל על הכרעיים
  4. מחממים מחבת או סיר שנכנס לתנור אחריי הטיגון
  5. מטגנים כמה דקות מכל צד עד שמזהיב
  6. מכניסים לתנור לכ 40 דקות
  7. מוציאים מהתנור
  8. שמים את התבנית או הסיר על להבה בינונית
  9. מוסיפים את השום הכתוש ואז את הרוטב
  10. מבשלים כ 3 דקות , הופכים את העוף שיתעטף היטב ברוטב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה