fbpx

כרוב ממולא טבעוני שאין שני לו

כרוב ממולא בפטריות עשבי תיבול ואורז אפוי בתנור פשוט מושלם

כרוב ממולא טבעוני משגע ! לא יודעת אם סיפרתי לכם אבל הייתי צמחונית בעבר לכמה שנים, תמיד אני חושבת על אופציות צמחוניות או טבעוניות כי בשבילי ירקות זה החיים
פעם ראשונה שהכנתי כרוב בתנור היתה בראש השנה וזה הפך לאחד המתכונים הכי וויראלים אצלי בדף הייתי בהלם איזו הצלחה
אז רציתי לשחזר את אותו מתכון רק בגירסה צמחונית
קבלו את הכרוב שיוצא כל כך טעים וחמאתי ופליזזזז אל תחששו שהאורז לא יתבשל לכם או שאין לכם את התבנית המתאימה כי כל תבנית אפייה תעבוד ויצא לכם אש

רשימת מרכיבים

  • עלים מ ½ כרוב שטוח גדול

למלית:

  • 3 כפות שמן זית
  • ½ פחית שימורי עגבניות מרוסקות
  • 250 גר פטריות קצוצות דק
  • כרישה קצוצה דק החלק הלבן
  • 4 שיני שום כתושות
  • ½ כוס פטרוזילייה קצוצה
  • 2 כפות נענע קצוצה
  • מלח ופלפל
  • כף שטוחה בהרט
  • כוס אורז פרסי שטוף

לנוזלים:

  • כוס וחצי מים
  • כפית סילאן

הוראות הכנה

  1. הרתיחו מים בסיר גדול
  2. עם סכין חתכו את הליבה של הכרוב
  3. הכניסו את הכרוב למים הרותחים עד שהעלים מתרככים, בערך 5-7 דקות מכל צד

הכינו את המלית

  1. ‏במחבת לטגן את הפטריות וכרישה עם 3 כפות שמן זית עד הזהבה
  2. מוסיפים שום כתוש , ½ פחית שימוריי עגבניות והתבלינים
  3. מורידים מהאש ומוסיפים את האורז פטרוזיליה ונענע קצוצה
  4. מערבבים היטב
  5. ‏מוציאים את הכרוב מהמים לתוך מסננת
  6. ‏ובעדינות מקלפים עלה עלה
  7. ‏משמנים תבנית מלבנית או עגולה בקוטר של 22 ס”מ
  8. ‏מרפדים את התבנית עם שכבה של כלי כרוב (6-8 עלים)
    ‏בצורה של מניפה כשהעלה עולה על הדופן של התבנית
  9. ‏שופכים את המלית על עלי הכרוב
  10. במחבת של המלית מוסיפים כוס וחצי מים רותחים וכף סילאן,
    מערבבים על האש עד הרתחה ‏ושופכים את רוב הנוזלים על המלית
  11. סוגרים עם עוד עלים מעל ומקפלים פנימה את העלים בדפנות
  12. שופכים את יתר הנוזלים על הכרוב, מניחים צלחת קטנה מעל
  13. ‏מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 185° לשעה וחצי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה