fbpx

טבעות קישואים ממולאים ברוטב עגבניות

טבעות קישואים ממולאים באורז ובשר טחון ברוטב עגבניות עדין

טבעות קישואים ממולאים בשר ואורז, יוצא מעדן !
אם אתם לא אוכלים קטניות אין בעיה שימו במקום ראש סלרי מגורד או תפוח אדמה סחוט היטב מנוזלים
אז בזמן שאדמתי בוערת והנשמה כואבת אני לוקחת את ההזדמנות לומר שרק אהבה תנצח ואני מקווה שתהיה אחדות בינינו בלי לשפוט אחד את השני ובלי כעסים
כי מותר לנו להיות שונים ולחשוב אחרת אחד מהשני

רשימת מרכיבים

לקציצות:

  • 250 ג בשר טחון
  • 1 בצל מגורד גס
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • כף נענע קצוצה
  • ¼ כוס אורז בסמטי שטוף
  • 2 כפות פירוריי תירס
  • מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור טחון
  • ½ כפית כורכום
  • כפית פפריקה
  • כף שמן

רוטב:

  • 3 כפות שמן חמניות
  • 3 עגבניות רכות מגורדות
  • 2 כפות רסק
  • מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור טחון
  • ½ כפית כורכום
  • כפית פפריקה
  • כוס מים

הוראות הכנה

  1. מערבבים את כל חומרי המלית יחד ולשים עד לקבלת עיסה אחידה ולא יבשה,אם העיסה יבשה ניתן להוסיף מעט מים
  2. פורסים את הקישואים לטבעות בעובי 2 ס”מ ומרוקנים אותן בעזרת כפית או סכין קטנה
  3. ממלאים את הטבעות במלית הבשר
  4. מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל עד שמזהיב מעט
  5. מוסיפים את העגבניות המגורדות הרסק והתבלינים
  6. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה
  7. מוסיפים את הקישואים הממולאים , מוסיפים כוס מים
  8. מנמיכים לאש הכי נמוכה ומבשלים כשעה, עד שהקישואים מתרככים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה