fbpx

טארט פטריות ופרמזן מעלף

טארט מלוח ממכר פריך ומשגע עם מלית של פטריות שום ופרמזן

שאלה יקרים!! מה אתם אנשי מלוח או מתוק??
אני מעדיפה מלוח כל רגע ביום .. בורקס קיש בגאט פטה שמן זית מלח לטבול לטרוףףףףףףףף חחח
הכנתי לכם טארט משגע, הוספתי גבינת פרמזן לבצק וזה הוסיף מליחות וטעם משגע .
כל מה שאתם צריכים זה סלט עלים ירוקים עם בלסמי ושמן זית ויש לכם ארוחה
אתם לא צריכים להיות מומחים לאפייה בכדיי שיצא לכם מעולה
אל תבהלו אם הבצק נקרע פשוט תהדקו אותו עם היידים הייטב בתבנית הפאי

 

רשימת מרכיבים

לבצק:

  • 150 ג קמח
  • 90 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • כפית מלח
  • 1 חלמון
  • 2 כפות פרמזן מגורד
  • 2 כפות מים קרים

למילוי:

  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
  • כף שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • כף שמיר קצוץ
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 400 מ”ל שמנת לבישול 15%
  • 3 ביצים
  • 100 ג’ פרמזן מגורדת

הוראות הכנה

להכנת הבצק:

  1. מערבבים יחד את החמאה עם הקמח עד שנוצרים פירורים
  2. מוסיפים חלמון, פרמזן והמים ומאחדים
  3. שמים על משטח עבודה ולשים ל 20 שניות מקסימום
  4. יוצרים כדור ולמקרר לחצי שעה
  5. מחממים תנור ל-190 מעלות
  6. מרדדים את הבצק לעובי חצי ס”מ ומהדקים הייטב בתבנית של 23 ס”מ קוטר.
  7. מניחים נייר אפייה על הבצק, שופכים מעל קטניות שיש לכם בבית ואופים ל 25 דקות
  8. מוציאים מהתנור

מכינים את המלית :

  1. מטגנים את הפטריות בשמן זית עד שכל הנוזלים יוצאים החוצה ופטריות מתחילות להזהיב
  2. מוסיפים את השום הקצוץ מערבבים ומוסיפים את השמיר
  3. מורידים מהאש
  4. בסיר בינוני מביאים את השמנת לרתיחה, מורידים מהאש ושמים בצד להתקרר
  5. בקערה טורפים את הביצים, מוסיפים את השמנת שהתקררה , פטריות מלח פלפל ופרמזן
  6. מוסיפים את המילוי ואופים שוב למשך 20 דקות. רצוי לאפות בחלק התחתון של התנור.
  7. מוציאים וממתינים כחצי שעה עד להגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה