fbpx

טארט אפרסקים ושזיפים חמאתי וקריספי

מאפה חמאתי בטירוף פריך מבחוץ ורך מבפנים

איזה שבוע אלוהים אודישן במאסטר שף, 10K עוקבים ( שלא תחשבו שלא הכנתי רילס ריקוד תודה כן) חחחח
בקיצר הייתי חייבת לפנק אתכם במתכון קליל ופשוט לאללה ליקוק אצבעות ממש
100% הצלחה כבר אמרתי נכון ? בלי חשש טוב ? כנסו למטבח ותכינו
אין מצב שלא יצא מעולה מבטיחה לכם

רשימת מרכיבים

  • 2 אפרסקים – פרוסים לאורך
  • 6-7 שזיפים קטנים חתוכים
  • 200 גר חמאה רכה
  • 1/2 כוס (100 גר) סוכר לבן
  • 3 ביצים
  • ¾ כוס (125 גר) קמח לבן
  • כוס (100 גר) אבקת שקדים
  • כפית וחצי אבקת אפייה

לפזר מעל

  • קינמון וסוכר חום

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל 170 מ
  2. עוטפים בנייר אפייה תבנית מלבנית או עגולה בקוטר 23 ס"מ
  3. במיקסר או ביד מערבבים היטב חמאה רכה וסוכר
  4. מוסיפים ביצים ומערבבים שוב
  5. מוסיפים קמח שקדים, קמח לבן ואבקת אפייה.
  6. מעבירים לתבנית, ומשטחים את הבלילה
  7. מפזרים מעל את הפירות
  8. מפזרים שוב מעט קינמון וסוכר חום
  9. אופים 60 דק בתנור שחומם מראש 170

טורפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה