fbpx

חציל בתנור עם שום שקדים וכוסברה

חציל בתנור עם עשבי תיבול ורוטב חריף חמוץ משגע

הירק האהוב עליי זה חציל, את הגירסה הזו הכנתי במיוחד ליום העצמאות רציתי משהו חגיגי והנה יצאה לי מנה באמת מיוחדת וטעימה אש , תוסיפו פטה אם בא לכם לגירסה חלבית או פשוט איך שזה

רשימת מרכיבים

  • חציל חצוי
  • ראש שום ואורגנו טרי או יבש
  • חופן כוסברה
  • חופן שקדים חצויים

לרוטב חריף חמוץ

  • 2 פלפלים אדומים חריפים
  • 2 פלפלים ירוקים
  • 4 שיני שום
  • ¼ כפית כמון
  • חופן ענק של כוסברה
  • 2 כפיות פפריקה מרוקאית בשמן
  • ½ לימון סחוט
  • מלח ופלפל
  • שמן זית

הוראות הכנה

הכנת הרוטב

טוחנים הכל יחד במעבד מזון או במכתש ועלי

לחציל

  1. מברישים את החציל בשמן זית
  2. את השום עוטפים בנייר כסף ומזלפים שמן זית מעל
  3. אופים בחום 200 מעלות לכ 30 דקות
  4. בינתיים מטגנים את השקדים והכוסברה הקצוצה ממש לכמה דקות
  5. מוסיפים את השום והאורגנו שיצאו מהתנור
  6. מערבבים הכל יחד
  7. מפזרים על החציל וטורפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה