fbpx

חלה מתוקה עם תמרים

חלה מתוקה אוורירית וממכרת עם תמרים

את אלינור ומור הכרתי במיונים למאסטר שף .. מיד התאהבתי ביופי הפנימי והחיצוני של שתיהן בהפסקות בין טייק לטייק קישקשנו הרמנו שיתפנו חוויות מהחיים
וכמובן הצחקנו אחת את השנייה
הקשר נישמר, היום בישלנו יחד לכבוד ראש השנה איזה כייף היה.

אלינור הציעה להכין את החלה עם התמרים שהיא מכינה כל שנה בראש השנה
והנה המתכון הטעים ומשגע !!!

רשימת מרכיבים

  • קילו קמח
  • 500 מ"ל מים בטמפרטורת החדר
  • 20 גרם שמרים יבשים
  • 120 גרם סוכר
  • 60 מ"ל שמן
  • 2 ביצים
  • כפית מלח
  • 7- 8 תמרים מושרים במים עד שרכים, מקלפים ואז קוצצים

 

לקראמבל

  • 1/3 קמח
  • 1/3 סוכר
  • 1/6 שמן
  • טיפה ווניל

הוראות הכנה

לקראמבל

מערבבים את המצרכים ביד עד למירקם פירורי

לחלות

  1. מניחים בקערת המיקסר את המים, שמרים וסוכר מערבבים ושמים לנוח בצד 10 דקות.
  2. מוסיפים את יתר המרכיבים ןמתחילים ללוש במהירות נמוכה וכשהבצק מתחיל להתגבש מגבירים למהירות בינונית וממשיכים ללוש עוד 6-7 דקות.
  3. יוצרים מהבצק כדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים עם מגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח (בערך שעה).
  4. את האוויר מהבצק ומחלקים לפי מספר הרצועות הרצוי.
  5. יוצרים כדורים, מכסים עם מגבת ונותנים להם לנוח רבע שעה.
  6. על משטח משומן קלות פותחים כל כדור למלבן ומגלגלים לרצועה,
  7. מפזרים את התמרים בכמות שבא לכם
  8. מגלגליםאת הרצועות לאורך הרצוי וקולעים את החלה.
  9. מניחיםעל תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים.
  10. מחממים את התנור ל180°.
  11. מברישים את החלה עם ביצה טרופה ומפזריםאת הקראמבל מעל
  12. מכניסים לתנור ל30 דקות עד שהיא שחומה ויפה.
  13. שהחלה יוצאת מהתנור נותנים לה להצטנן כמה דקות וטורפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה