fbpx

חביתה ויאטנמית מדפי אורז מטוגנים עם שמן צ'ילי

ארוחת בוקר מושלמת ודלת קלוריות, חביתה בתוך דף אורז קריספי עם פטה ובצל ירוק פשוט מושלם

יום שישי בבוקר ליעד מתעורר עם עוד מתכון שהוא ראה בטיקטוק
אני מתחילה להילחץ אש מהבלאגן שמחכה לי אבל לגמריי סומכת על הטעמים שלו הוא ילד עם חוש קולינרי מטורף!!! הביטחון שיש לו מדהים אותי
וואלה כל מה שהוא מכין יוצא כל כך טעים גם כשהוא מערבב עירבובים שנראים לי לא הגיוניים
בקיצור אז הנה מתכון של ליעדוש לחביתה קוריאנית מעלפת עם שמן צ’ילי

רשימת מרכיבים

  • 2 דפי אורז גדולים
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 2 ביצים
  • 100 גרם גבינת פטה
  • חופן רוקט חתוך גס
  • קורט מלח דק
  • קורט פלפל שחור טחון

    שמן צ’ילי:

  • כפית צילי גרוס
  • כף שמן זית חם

הוראות הכנה

  1. משמנים מחבת נון סטיק
  2. מניחים 2 דפי אורז במחבת על להבה בינונית
  3. הדפים יתקפלו מעט לא לדאוג פשוט לשטח בעדינות
  4. מפזרים מעל חצי מכמות הבצל הירוק,הרוקט והפטה ומזלפים מעל כפית שמן זית
  5. שופכים מעל בעדינות את 2 הביצים המקושקשות
  6. דואגים שהביצה תכסה את דפי האורז
  7. מטגנים כמה דקות ואז מקפלים בעדינות לחצי
  8. הופכים ומטגנים את הצד השני
  9. אני הגשתי עם בצל ירוק מעל ועוד פטה
  10. לגבי שמן צ’ילי פשוט מוסיפים כף שמן זית חם לצ’ילי היבש
    מערבבים
  11. שופכים מעל החביתה המוכנה אם בא לכם חריפות כמובן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה