fbpx

הפסטה של ליעדי

פסטה אפוייה בתנור עם פטה שום ועגבניות שרי מעדן

הפסטה של ליעד, המתכון האהוב עליו ביותר אחרי שהוא הראה לי אותו בטיקטוק בערך 100 פעם חחחחח
איזה ילד אנין טעם אין דברים כאלה ואיך שהוא מעז לנסות בלי פחד ועם ביטחון מלא
והכל יוצא טעיםםםםםםםם !!
תנו לילדים להיכנס למטבח , זה רק יעצים אותם נו אז מה אם זה יעשה בלאגן גדול
זה שווה הכל לראות את הסיפוק והחיוך על הפנים

רשימת מרכיבים

  • 250 גרם פנה
  • 2.5 ליטר מים רותחים לבישול הפסטה
  • 2 כפות מלח

לרוטב:

  • 300 גרם עגבניות שרי תמר
  • 200 גרם גבינת פטה (כמה שיותר שמנה)
  • 4 שיני שום קצוצות
  • מלח דק
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 גבעולי אורגנו טרי
  • חופן בזיליקום
  • 3 כפות שמן זית

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  2. בתבנית אפייה, שמים את עגבניות השרי ואת קוביית הפטה במרכז
    מזלפים מעל הגבינה שמן זית, בזיליקום, מלח פלפל ושום
  3. אופים בתנור החם במשך כ-30 דקות עד שהעגבניות רכות והפטה משחימה קלות
  4. בזמן שהגבינה והעגבניות בתנור, מכינים את הפסטה
  5. מרתיחים מים בסיר. כאשר המים רותחים מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה בשנית. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן.
  6. מוציאים מהתנור את התבנית ומועכים בעזרת מזלג את הגבינה והעגבניות
  7. מוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב כדי שהכל יכוסה ברוטב ומפזרים אורגנו טרי חתיכות מוצרלה ושמן זית
  8. מחזירים לתנור ל 10 דקות נוספות עד שהמוצרלה מזהיבה מעט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה