fbpx

גלאט נקטרינות חמאתי משגע

גלאט שימס לכם בפה מירוב שהבצק פריך

מה זההההההה הטארט הזה לא הגיוני נשבעת
טארט שימס לכם בפה מירוב שהבצק פריך ומשגע עם נקטרינות קינמון וחמאה
אחד הקינוחים היותר קלים להכנה ושיגעון של טעם
אני שמחה שהצלחתי להכין את המתכון הזה כי הילדים שיגעו אותי אתמול. פתרון מושלם לקינוח במינימום עבודה

רשימת מרכיבים

לבצק

  • 1.5 כוסות קמח לבן
  • 130 ג חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • קורט מלח
  • ⅓ כוס מים קרים מאוד

למלית

  • ¼ כוס סוכר חום
  • 3 כפות אבקת שקדים
  • 3 כפות קמח
  • 5-6 נקטרינות חוצים כל נקטרינה לשניים, מוציאים את הגלעין, ופורסים לפרוסות
  • כפית קינמון
  • 2 כפות חמאה חתוכה לקוביות קטנות

הוראות הכנה

  1. בקערת מעבד המזון עם להב פלדה במהירות בינונית מערבבים קמח מלח וחמאה
    עד שמתקבלת תערובת פירורית ,עוצרים את המעבד ומוסיפים את המים הקרים ואז שוה ל 5 שניות מקסימום
  2. מוציאים את הבצק עוטפים בניילון במקרר לחצי שעה
  3. בינתיים מכינים את המילוי
  4. מעבירים את פרוסות הנקטרינה לקערה מוסיפים קינמון ומערבבים בעדינות.
  5. מחממים תנור ל 200 מעלות,
  6. מוציאים את הבצק מהמקרר, ומקמחים משטח עבודה ומרדדים לצורת מלבן לא דק מדי
  7. מגלגלים על גבי המערוך ומעבירים בעדינות על נייר אפייה
  8. מפזרים את התערובת של השקדים קמח וסוכר
  9. מסדרים את פרוסות הנקטרינה מעל, ושומרים על שוליים של 2-3 ס״מ נקיים
  10. מפזרים על הנקטרינות קצת סוכר ואת החתיכות חמאה
  11. מקפלים את שולי הבצק פנימה מעל הנקטרינות כך:
  12. מכיניסים לתנור ואופים כ 45-55 דק' עד שהבצק זהוב והנקטרינות קיבלו צבע מעט שחום.
  13. מוציאים, מצננים, מפזרים אבקת סוכר טורפים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה