fbpx

ברוקולי צלוי על מצע טחינה ויוגורט

מנה משגעת של ברוקולי צרוב בפלנצ'ה על מצע לאבנה וטחינה עם בורגול אפוי בתנור

ברוקולי צלוי זהוב שהתערבב לו עם שמן זית שנייה לפני הצלייה ואז הבורגול שנכנס לתנור עם תערובת גרעינים
השום שאני לא יכולה בלעדיו והצ’ילי שפיזרתי מעל
אתם תיפלו על 10צלחות אז תעשו את החישוב של הכמויות לפני
זו יכולה להיות תוספת מעלפת
או מנה מנה בפני עצמה
מה שתרצו רק תכינווווווווווווווווווו

רשימת מרכיבים

  • ראש ברוקולי גדול, מפורק לפרחים
  • כוס בורגול מבושל
  • 2 כפות גרעיני דלעת
  • 2 כפות צנוברים
  • שמן זית
  • מלח ופלפל

לרוטב יוגורט טחינה

  • ½ כוס יוגורט
  • כף טחינה
  • לימון סחוט
  • שן שום כתושה
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

  1. משרים את פרחי הברוקולי במים מלח ומסננים היטב
  2. מחממים מחבת ברזל או מחבת עם תחתית כפולה מעל להבה גבוהה
  3. מערבבים את הברוקולי עם 2 כפות שמן זית מלח ופלפל
  4. צולים את פרחי הברוקולי עד שהם מזהיבים
  5. מחממים תנור ל 180 מעלות
  6. משטחים על תבנית אפייה את הבורגול צנוברים וגרעיני דלעת , מוסיפים כף שמן זית מערבבים היטב
  7. ואופים עד שמזהיב מעט
  8. מוציאים מהתנור ושמים בצד
  9. מאחדים את כל מרכיבי הרוטב יחד ובודקים טעמים
  10. מורחים את היוגורט בשכבה אחידה על צלחת
  11. שמים מעל את הברוקולי הצלוי
  12. מפזרים מעל תערובת בורגול
  13. צ’ילי טרי אם רוצים ומעט שמן זית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה