פשוט וקל ביותר להכנה ואין אחד שלא יאהב אחלה ארוחת ערב בקליי קלות ולא תאמינו איזה קראנציות, כל מה שצריך זה סלט ירקות קצוץ ,זיתים, קצת גבינות ויש לכם חגיגה
חבילת דפי אורז גדולים (22 ס"מ)
ביצה
כוס מים
כף רוטב סויה – מוסיף מליחות משגעת
שומשום לבן וקצח – לפיזור מעל
למילוי:
3-4 תפוחי אדמה בגודל בינוני קלופים
כף גדושה של חמאה
בצל גדול, קצוץ
מלח דק, לפי הטעם (בערך כפית)
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מכינים פירה:
מבשלים את תפוחי האדמה עד שרכים.
בינתיים מטגנים את הבצל עד שרך ושחום בלהבה בינונית.
שמים את תפוחי האדמה המבושלים בקערה, מועכים לפירה מוסיפים את החמאה מלח פלפל והבצל המטוגן .
בקערה שטוחה, מערבבים את המים יחד עם הביצה, ומלח עד שנוצרת בלילה
טובלים את הדף אורז ל 5 שניות בערך בתוך הבלילה ומניחים את הדף על משטח העבודה.
טובלים דף נוסף ומניחים מעל הדף שכבר הורטב.
שמים במרכז הדף את המילוי ומגלגלים לבורקס
מברישים בבלילה ומפזרים סומסום וקצח
מכניסים לתנור ואופים כ 40-50 דקות בערך
הם יצאו פריכים וטעימים
גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה