fbpx

בורקס בשר קריספי

הכי טעים שיש! בורקס במילוי בשר עסיסי

איזה יום עצוב , הפחד הגדול שלי ושל כולנו הפיגועים הנוראיים והיום כאמא ל 3 ילדים הפחד שלי עצום … 17 שנה באוסטרליה היה התנתקות מוחלטת מהמציאות בארץ , היה בזה משהו מנחם אבל גם צובט עמוק בלב כי הריי זה הבית והמציאות לא פשוטה
נקווה ונתפלל שיהיה טוב אמן
הכנתי לכם בורקס בשר משגע
בדרך כלל אני משתמשת בבצק עלים שאני מכינה אבל היום קניתי בצק עלים של שמרית ללא מרגרינה והוא מעולה
שמרו את המתכון הוא משגע
מגש שיסדר אותכם לשישי בערב
תכינו סלט עגבניות עם זיתים, חריף ושום ליד יאמממ
אוהבת 🤍🤍
הנה המתכון

רשימת מרכיבים

  • 2 חבילות בצק עלים ללא מרגרינה של שימרית
  • ביצה להברשה

שומשום וקצח

למילוי:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 תפו”א קלוף
  • חופן פטרוזליה קצוצה
  • 2 שיניי שום כתושות
  • ½ כפית צ”ילי גרוס
  • כפית בהרט
  • ½ כפית כמון
  • מלח
  • פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. מתחילים בהכנת המילוי:
  2. את התפוח אדמה מגרדים בפומפייה ממלחים וסוחטים את הנוזלים
  3. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף
  4. מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת מצלג
  5. מוסיפים את התבלינים והתפו”א המגורד ומערבבים היטב
  6. מבשלים עד שהבשר מחליף צבע.
  7. מצננים את המילוי
  8. לוקחים מגש אפייה שטוח ושמים עליו נייר אפייה
  9. מניחים שכבה אחת של הבצק, שופכים מעל את המילוי וסוגרים עם השכבה השניה של הבצק.
  10. חותכים את הבורקס לקוביות בגודל שבא לכם
  11. מברישים את הבורקס בביצה טרופה, בנדיבות, ומפזרים שומשום וקצח
  12. מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים כ-30 דקות או עד הזהבה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה