fbpx

בורקס בשר מעלף קראנצ'י ועסיסי מבצק פילו

בורקס פילו במילוי בשר טעים ביותר

בורקס בשר מעלף קראנצ'י עסיסי חמאתי קרימי מבצק פילו!
תאמינו לי לא חייב להשתמש בבצק עלים למרות שהוא טעים ברמות זה ברור אבל כל השומניות ועודף הקלוריות שאין בפילו .. הוא עדין אוורירי וקריספי
כל שישי צהריים הילדים עפים על הבורקס הזה
השילוב של הסלרי עם השום ורסק העגבניות זה וואו אחד ענקי
אפשר אחריי האפייה להקפיא ישירות

רשימת מרכיבים

  • 3 כפות שמן חמניות
  • 2 בצלים לבנים קלופים וחתוכים
  • 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • ½ כוס גבעולי סלרי קצוצים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • תפו"א אחד קלוף
  • 500 גרם בשר טחון
  • קורט מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ כפית פפריקה מעושנת
  • להברשה
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום וקצח

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות ומטגנים בסיר רחב עד שהבצל רך וזהוב.
  2.  מוסיפים לבצל את הסלרי ואז את הבשר וצורבים על אש גבוהה, תוך כדי מעיכה של הבשר מדי פעם, כדי שלא יווצר לכם גוש גדול.
  3. כשהבשר משנה את צבעו ואין נוזלים בתחתית הסיר, מוסיפים את כל התבלינים,תפו"א מגורד והרסק
  4. מערבבים היטב ומטגנים ביחד עוד 5 דקות. חשוב לערבב כל הזמן שלא ידבק לתחתית הסיר.
  5. מורידים מהאש ומאפשרים למילוי להתקרר לפני שמניחים על הבצק. אגב, אם יש נוזלים בתחתית הסיר מוציאים אותם כדי שהבצק לא ירטב.
  6. פורסים עלה פילו על השיש, כשהצד הרחב צמוד אליכם,מברישים מעט שמן על כולו.
  7. מניחים בתחתית העלה פס של מילוי (בערך כף גדושה) מקפלים את שניי הצדדים פנימה ומגלגלים למעין רולדה הדוקה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמילוי ומניחים את כל הבורקס שנוצרו על תבנית תבנית תנור עם נייר אפייה.
  8. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  9. מברישים את הבורקס בביצה טרופה, בנדיבות, ומפזרים שומשום.
  10. אופים בתנור במשך 30 דקות או עד שהבורקס זהובים ממש. תשתדלו לא להוציא אותם לפני שהם זהובים לגמרי כדי שיצא לכם קריספי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה