fbpx

בורקס בשר מבצק פילו

בורקס בשר מהמם! מבצק פילו במילוי בשר עסיסי

תגבירו ווליום שמעו את הקראנץ תאמינו לי שהמאפה הזה כל כך טעים אתם תעופו נשבעת לכם
יש פה מעט עבודה והוא יוצא קריספי לאללה וחמאתי מבפנים
אני יודעת שאין פה הרבה תבלינים ומרכיבים אבל הפשטות פה עובדת אש
חשוב מאוד :
שהפילו יהיה בטמפרטורת החדר לפחות שעתיים לפני תחילת ההכנה ולשמור אותו במקרר לילה לפני
לכסות את העלים במגבת לחה שלא יתייבשו תוך כדי עבודה
אם אין חלב שיבולת שועל אז חלב סויה מעולה.
מחכה לשמוע איך יצא

רשימת מרכיבים

  • חבילת דפי פילו מופשרת/מצוננת – אני השתמשתי בשל שלושת האופים
  • 500 גרם בשר בקר טחון טרי
  • בצל בינוני קצוץ
  • 2 כפיות בהרט
  • כפית אבקת שום
  • פלפל שחור גרוס

לתערובת של חלב סויה :

  • ביצה
  • כוס חלב שיבולת שועל
  • אבקת שום
  • מלח ופלפל
  • שמן זית לזילוף מעל מעל

הוראות הכנה

  1. מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים את הבצל הקצוץ
  2. מטגנים ומוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים אותו עד שהבשר מאפיר והנוזלים (אם יש ) נספגים. תוך כדי ערבוב כ 10 דקות.
  3. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מורידים מהאש ומצננים

בונים 3 שכבות :

  1. מניחים 4 דפי פילו, מורחים שמן זית על כל דף בנפרד אחת על השנייה.
  2. מניחים מחצית מתערובת הבשר על פני כל הבצק. מפזרים 2 כפות צנוברים קלויים.
  3. חוזרים על הפעולה שנית
  4. ואז שוב עוד 4 עליי פילו משומנים
  5. חותכים לקוביות כמו שחותכים עוגה בעדינות , כדי שהנוזלים יחדרו פנימה ויעשו קסם
  6. מערבבים היטב את החלב שיבולת שועל +ביצה.
  7. יוצקים בצורה שווה על פני הבצק.
  8. מזלפים שמן זית
  9. מקפלים את שולי הבצק למעלה .
    אופים בחום של 190-200 מעלות לכ 30 – 40 דקות עד להזהבה עמוקה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה