אסאדו בתנור חמאתי

אסאדו רך ועסיסי במרינדה מעלפת

אני מודה שלקח לי כמה שנים להשתחרר מהתיבול הקבוע שלי לצלי בשר שהוא מהמם כן שלא תטעו חחח אבל פה בדיוק אני מדברת על לנסות טעמים חדשים ולא לפחד
למשל הכנתי רוטב לפסטה עם טונה ועגבניות והוספתי כוסברה … וואו כמה טעים !!! ואמא דניאלה תגיד לי שכוסברה זה רק לחרירה או לדגים המרוקאים חחח
מי מוכן לנסות שיטה קצת אחרת ? מבטיחה שיהיה טעים

רוטב סויה או וורצ’סטר – חובה אחד משניהם הם מוסיפים מליחות ומעשירים את הצלי

רשימת מרכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 ק”ג אסאדו (שפונדרה, קשתית), אני השארתי שלם אבל אפשר לבקש מהקצב לחתוך
  • בצל קלוף וחתוך
  • 2 שיניי שום כתושות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כף חרדל גרגירים
  • 1/3 כוס סילאן (השתמשתי במותג תמר כנרת אחד המעולים)
  • 1/3 כוס וורצ’סטר או רוטב סויה איכותי
  • כפית גדושה מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס מים
  • להגשה: פטרוזילייה קצוצה

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות, מצב חום עליון תחתון רגיל (לא טורבו).
  2. צורבים את האסאדו משניי הכיוונים לכמה דקות מכל צד עד שמזהיב עם כף מהשמן זית
  3. בקערה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב + כף שמן זית שנותר
  4. מעסים את הבשר ברוטב היטב מכל הצדדים
  5. מוסיפים את המים.
  6. אוטמים בעזרת נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום
  7. חשוב שהתבנית תהייה אטומה מאוד . אפשר לבשל בסיר שמתאים לתנור
  8. מעבירים לתנור (160 מעלות) למשך 2-3 שעות, או עד שהבשר התרכך
  9. אחרי שהבשר רך, מסירים את הכיסוי, מעלים את הטמפרטורה ל 200 מעלות ואופים שוב לבין 10-15 דקות עד שהבשר זהוב מלמעלה

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה 

איזה כייף שאתם פה!

נפתחו תאריכים חדשים לסדנאות הבישול שלי!
בא לכם להתרגש מאוכל?
ללמוד טריקים שווים ולהתפנק בטעמים מטריפים?
זו ההזדמנות!

מספר המקומות מוגבל מאוד כדי לשמור על חוויה אישית.
מחכה לכם עם סינר, חיוך והמון השראה.