fbpx

אורז פרסי וזעפרן

קבלו את הגירסה שלי לאורז פרסי אורז חמאתי במיוחד לא לוותר על הזעפרן

נולדתי עם אורז ביד סבתא סלימה ז״ל הרגילה אותי לאכול אורז כל יום !!

אה ולא לשכוח את הצלחת ירקות טריים מהשוק – מלפפון, עגבניה , בצל ירוק ופטרוזיליה.

יוו נזכרת איך שהיא היתה עומדת לידי בזמן שהייתי אוכלת רק שלא יפלו פירורים לריצפה ואם כן נפלו הייתה מתחננת שאני יטאטא.

רשימת מרכיבים

  • 2 כוסות אורז יסמין
  • 1 כוס שילוב של שמיר פטרוזיליה נענע וכוסברה – ( נענע לשים כמות הכי קטנה )
  • 2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • ¼ כוס (4 כפות) שמן חמניות
  • כפית כורכום
  • 2 כפיות מרק עוף טבעי
  • מלח ופלפל
  • חצי כפית זעפרן

הוראות הכנה

  1. שוטפים את האורז היטב ומסננים
  2. קוצצים דק את עשבי התיבול
  3. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1 ס"מ בערך

מכינים את הרוטב

מערבבים את כל התבלינים עם ¼ כוס מים חמים

בניית השכבות בסיר

  1. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח (סוטאז")
  2. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה, בשכבה אחת
  3. מטגנים מעל להבה בינונית עד להזהבה עדינה, בערך 5 דקות
  4. שמים בקערה את האורז ,מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומתבלים במלח,פלפל שחור וקצת כורכום ומערבבים
  5. שופכים מעל תפוח האדמה את הרוטב שהכנו ומביאים לרתיחה
  6. מוסיפים את האורז, משטחים בעדינות. מוסיפים לסיר 3 כוס מים
  7. מביאים לרתיחה,מנמיכים להבה, מכסים, שמים מגבת מטבח מעל המכסה ומבשלים על להבה נמוכה 15-20 דקות, עד שהאורז מוכן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה