fbpx

אורז עם פטריות מטוגנות משגע

אורז עם פטריות מטוגנות טעים ברמות, תוספת מעולה לכל ארוחה או ארוחה בפני עצמה.

נכנסת למטבח ומסתבכת קצת עם עצמי מה לבשל היום יאללה איתי תודה לאלא שיש אורז בעולם כי תמיד הוא מציל אותי מחדש!
פתחתי את המקרר ראיתי פטריות חצי עייפות ואז עלה הרעיון
ואורז עם פטריות מטוגנות שאין מצב בעולם שאתם לא תאהבו
ואין מצב שלא תיפלו על סיר
סיר שהוא ארוחה שלמה ממש
רוטב וורצ”סטר הכרחי פה יקרים שלי ואם אתם לא מוצאים אז רוטב סויה תחליף מעולה

רשימת מרכיבים

  • 1בצל בינוני קצוץ
  • 2 סלסלות פטריות טריות מסוג שמפיניון/ פורטבלו – פרוסות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • כוס וחצי אורז בסמטי
  • 2 כפות רוטב וורצ”סטר
  • כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • כף אבקת בצל
  • 3 בצל ירוק קצוץ
  • 2+1/2 כוסות מים חמים

הוראות הכנה

  1. מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים סלסלה אחת של פטריות עד שהפטריות מפרישות נוזלים ומצטמצמות
  2. מוציאים אותם החוצה ושמים בצד
  3. מחממים עוד כף שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה
  4. מוסיפים שום כתוש ואת הפטריות מהסלסלה השנייה
  5. מוסיפים את הפלפל שחור, אבקת בצל וורצ’סטר
  6. מוסיפים את האורז ומערבבים
  7. מוסיפים מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים), מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות
  8. פותחים את הסיר מוסיפים את הפטריות המטוגנות והבצל הירוק
  9. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-5 דקות נוספות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גדלתי בבית עם אמא מרוקאית בשלנית תותחית ואבא עיראקי שמעדיף את האוכל המרוקאי 
ההורים התגרשו וחלק גדול מהילדות שלי ביליתי אצל סבתא שלי סלימה ז"ל בטירת הכרמל, כמעט כל חופש גדול הייתי אצלה בבית עד גיל 12 בערך
אני לא אשכח את האוכל המדהים שלה והעובדה שבזכותה ירקות טריים הם אהבה גדולה שלי – לא משנה מה הייתה הארוחה היא תמיד הייתה מגישה לי בצל ירוק טרי , מלפפון עגבניה וכמובן פטרוזיליה